Nešto je trulo na pruzi kineskoj: Državni proizvođač iz prometa povlači 54 superbrza vlaka

KINESKI proizvođač vlakova, državna tvrtka China CNR, odlučio je povući 54 superbrza vlaka iz prometa, jer veliki problemi ne prestaju pogađati tu industriju u Kini. Konkretno je riječ o modelima koji su korišteni na brzoj željezničkoj pruzi Peking-Šangaj, stoji u izjavi tvrtke.

Ta je objava došla samo nekoliko dana nakon što su vlasti privremeno obustavile sve projekte brzih pruga. Vlada se i dalje suočava s velikim bijesom javnosti zbog sudara vlakova u kojem je prošlog mjeseca poginulo 40 ljudi.  Još niz sličnih incidenata doveo je do sumnje da željezničke vlasti ne drže do nikakvog standarda sigurnosti pa je projekt izgradnje najveće mreže brzih pruga na svijetu došao u pitanje. I linija Peking-Šangaj se već suočila s mnogim odgodama, prekidima u napajanju strujom i tehničkim problemima, a pokrenuta je tek u svibnju, piše BBC.

Državno vijeće jučer je kazalo kako će se na svim postojećim linijama provesti sigurnosne provjere, ograničit će se maksimalna brzina vlakova, a sigurnosni aspekt svih novih projekata morat će biti višestruko evaluiran prije nego bude konačno odobren. "Međutim, to nas neće pokolebati da u Kini razvijemo najbolju mrežu brzih pruga na svijetu", zaključeno je u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.