Staklo mu rasjeklo vrat: Talijan stradao u kampu kojem je vlasnik bivši direktor TDR-a

Screenshot: Google Maps

U srijedu, 17. kolovoza oko 20.20 sati, u kampu na području Bala smrtno je stradao 44-godišnji talijanski državljanin. Utvrđeno je da se muškarac nalazio u sanitarnom čvoru te da se prilikom otvaranja staklenih vrata staklo razbilo, pri čemu je jedna od krhotina rasjekla vrat 44-godišnjaku.

Djelatnici HMP pokušali su reanimirati muškarca, no zbog težine ozljede to nije bilo moguće, te je on preminuo na mjestu događaja. Njegovo tijelo prevezeno je na Odjel patologije OB Pula radi obavljanja obdukcije.

Policijski službenici obavili su očevid te u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Iako će odgovornost vlasnika kampa sasvim sigurno biti utvrđena objektivnom istragom, prema informacijama kojima raspolaže Index, spomenuti kamp upravo se iz sigurnosnih razloga našao na meti prigovora.

"Kao stručna osoba koja koristi baljansku plažu (samim time i autokamp), već sam i ranije zamijetila kako su sanitarni čvorovi izrazito skliski, da su viseći su elementi nekvalitetno pričvršćeni, te se čudila kako su uopće dobili uporabnu dozvolu", javila je Indexu čitateljica i dodala:

"Spomenuti sanitarni čvorovi su postavljeni početkom ove sezone, djelo su projektantskog arhitektonskog studija iz Zagreba, istog studija koji je projektirao i realizirao pješački prilaz pri Upravnoj zgradi tvrtke Mon Perin u samom centru Bala, koji već nakon godinu dana postava izgleda poprilično loše i oronulo."

Iz prozvanog arhitektonskog studija u Zagrebu nisu željeli komentirati nesreću u Balama, barem ne prije konzultacija s investitorom, kampom Mon Perin.

U kampu nisu željeli komentirati

Ni u Mon Perinu nisu bili raspoloženi za komentare. Odbili su sve naše upite, izjavivši kako ne žele davati izjave prije zaključenja istrage.

Čitateljica Indexa ima i druge pritužbe na kamp Mon Perin. Kao vlasnika kampa spominje bivšeg direktor Tvornice duhana Rovinj i Adris grupe Plinia Cuccurina (u sudskom registru navedenog kao jednog od osnivača tvrtke MON PERIN d. o. o.). Navodi kako je u kampu zapazila i druge sigurnosne propuste, ali najviše je uzrujava sukob između Mon Perina i ostalih gostiju Bala.

"Lokalni stanovnici nedavno su prikupljali potpise za peticiju jer im se na ulaznoj rampi-recepciji autokampa Mon Perin ne dopušta prilaz obali pod izlikom kako je autokamp prepun, ta da za njih nema parkinga", navodi čitateljica.

Priču o sukobu lokalnih stanovnika i kampa potvrđuje i čitatelj Index.hr iz Bala koji je želio ostati anoniman. I on se požalio na nekorektne postupke uprave kampa zbog čega njegovi gosti ne mogu prići plaži. Čitatelj smatra da su rampe kojima je kamp ogradio svoje parkiralište postavljene tako da turistima koji ne koriste usluge Mon Perina otežaju pristup plaži.

Čitatelj je izjavio kako još nije poduzeo nikakve pravne korake jer sve nade u razrješenje situacije polaže u novi prostorni plan općine Bale koji bi trebao biti donesen uskoro.

Istarska policija još utvrđuje okolnosti, te zasad ne želi komentirati ovaj događaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.