Neonacist s eksplozivima, pištoljima i streljivom na slobodi: "Nema dokaza o prijetnji"

Foto: Pinellas County Jail
 
SUD u Floridi "nije pronašao jasne i uvjerljive dokaze da neonacist s eksplozivima predstavlja prijetnju javnosti", unatoč otvorenoj potpori bombašu iz Oklahome.
 
Brandon Russell (21) je sposoban izraditi bombu i priznao je da je to već učinio. Vlasti smatraju da je sudjelovao u chatovima na neonacističkim forumima, gdje je prijetio ubojstvima i bombaškim napadima.
 
Pištolji, streljivo i uokvirena fotografija terorista
 
Istražitelji su u njegovoj sobi pronašli pištolje, streljivo i nacističku propagandu. Na ormariću je držao uokvirenu fotografiju Timothyja McVeigha, terorista koji je 1995. u Oklahomi autobombom ubio 168 ljudi.
 
Tužitelji vjeruju da bi Russell zbog ovoga trebao biti u pritvoru dok čeka suđenje, ali Thomas McCoun III se nije složio i odlučio je pustiti Russella na slobodu uz jamčevinu.
 
Posjedovanje i ilegalno skladištenje eksplozivnog materijala
 
McCoun je izjavio da ne vjeruje da postoje "jasni i uvjerljivi dokazi" da Russell predstavlja prijetnju svojoj zajednici, iako je prošli mjesec optužen za posjedovanje eksploziva i ilegalno skladištenje eksplozivnog materijala.
 
Policija je otkrila Russella nakon što je njegov cimer, bivši neonacist koji se obratio na islam, priznao da je ubio drugu dvojicu cimera. Devon Arthurs (18) je rekao policiji da su sva četvorica dijelila neonacistička uvjerenja. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.