Video - Drama na Kosovu: KFOR uz suzavac i pucnjavu probija barikade, 50 ozlijeđenih

VOJNICI KFOR-a su danas s oklopnim vozilom pomaknuli dio barikade na cesti Kosovska Mitrovica - Zubin Potok, kod Jagnjenice, na Kosovu. Do sada su ozlijeđena dva vojnika KFOR-a i od 30 do 50 građana.

Njemački i austrijski KFOR-a su oko 9:15 sati oklopnim vozilom izgurali na okolna polja kamione i autobuse koji su "pojačavali" barikade, piše RTS.

Vojnici KFOR-a su bacili suzavac kako bi rastjerali građane. Nakon što je dio barikade uklonjen, u Zubinom Potoku se čula sirena kojom su građani obaviješteni da se nešto događa na barikadi. Blic piše kako se čuju rafali.

Dodaju da je KFOR kod probijanja barikada u Jagnjenici  pucao i koristio "velike količine suzavca". Umjesto barikade su vojnici postavili bodljikavu žicu. Potom su Srbi nedaleko od stare, postavili novu barikadu. Na cesti se okupio veliki broj građana. U sukobu je KFOR koristio suzavac i vodeni top.

50 ozlijeđenih

Reuters piše da su dva vojnika NATO-a ozlijeđena u pucnjavi. KFOR je preko razglasa kazao da je pucano na njihovog zapovjednika i upozorio ljude da će odgovoriti, ako se to ponovi. KFOR od okupljenih Srba traži da uklone novu barikadu koju su postavili 500 metara dalje od stare.

RTS javlja kako su dva Srbina ranjena gumenim mecima. Na barikadu u Jagnjenici masovno dolaze građani iz Zvečana i Ibarskog Kolašina. KFOR je nakon prvih sukoba doveo pojačanje od još 30 vozila i postavio dva kontrolna punkta. Vozač Lade je sa automobilom uletio u bodljikavu žicu koju je postavio kao granicu između vojnika i prosvjednika. Ponovno su bacili suzavac te ljude zalijevaju vodenim topovima.

Iz Doma zdravlja u Zubinom Potoku su kazali da je u sukobu s vojnicima ozlijeđeno od 30 do 50 građana, ali da nitko nije životno ugrožen. Teško ozlijeđeni građani su upućeni u Kosovsku Mitrovicu gdje je do sada stiglo troje ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.