Dvoje srpskih zastupnika koji danima štrajkaju glađu završilo u bolnici

Foto: Janko Veselinovic

Srpski zastupnici Danijela Grujić iz Stranke slobode i pravde i Janko Veselinović iz Pokreta za preokret nakon šest, odnosno četiri dana štrajka glađu moraju na pregled u bolnicu. Podsjetimo, glađu štrajkaju i Marinika Tepić, koja je to prva učinila još 18. prosinca, Jelena Milošević, Branko Miljuš i Dušan Nikezić. Odlučili su se na taj korak zbog, kako kažu, izborne krađe i brojnih nepravilnosti, piše Nova.rs

Danijela Grujić započela je štrajk glađu 21. prosinca, dok je Janko Veselinović to učinio dva dana kasnije. Veselinović je rekao da su mu svi parametri krvne slike u ozbiljnom padu i da mu se stanje naglo pogoršalo, iako je primio infuziju. "Jučer sam imao visok tlak. Zamolio sam da ostanem bar do sutra, ali je liječnik inzistirao da večeras dođem u bolnicu. Vidjet ću kakve su njegove preporuke, ali za sada nastavljam sa štrajkom", kazao je. 

Danijela Grujić navodi kako su joj liječnici savjetovali da odmah mora u bolnicu. "Doktori su danas eksplicitno naglasili da iz ovih stopa moram u bolnicu jer može doći do naglog narušavanja zdravlja", rekla je. "Ja iskreno ne bih voljela prekinuti štrajk i htjela bih ostati sa svojim dragim kolegama, no mi funkcioniramo kao tim i odlučili smo poslušati liječnika", dodaje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.