Nastavljeno suđenje Ringwaldu, djevojka ubijenog muškarca svjedočila o likvidaciji

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

DANAS je nastavljeno suđenje Stjepanu Ringwaldu, Jerku Piriću te Vladi Zoloti, optuženima za likvidaciju Karmelina Fistanića u studenome 2019. godine kod skretanja za Brzet u Omišu.

"Gledala sam kroz prozor u smjeru mora kad sam osjetila udarac. Okrenula sam se prema Karmelinu, krv je šikljala na sve strane, čula sam par hitaca, počela sam se micati na suvozačkom sjedalu, uhvatila me panika te sam vikala 'ljubavi, pucaju na nas'",  prepričala je danas pred Županijskim sudom u Splitu Verica J. (41), svjedokinja ubojstva Karmelina Fistanića, piše Dalmacija Danas.

Svjedokinja je kazala što je to jutro radila te kako su ona i njen momak Karmelino Fistanić došli do mjesta na kojem je vozač skutera Yamaha T-max ispalio šest metaka kroz poluotvoreni prozor vozačkih vrata Volkswagen Pola.

Detalja se od šoka nije mogla prisjetiti. Samo je rekla da je vidjela dio oružja te dio ruke ubojice, kao i to da je vozač skutera pobjegao u smjeru Makarske.

"Opustite se, nitko ovdje nije pucao na vas", kazao je svjedokinji prvookrivljeni Ringwald (njega tužiteljstvo tereti za izvršenje zločina), a nakon reakcije sutkinje, Ringwald je nastavio:

"Vidite da je isprepadana! O njenom svjedočenju ovisi moj život! Možete li prepoznati dio ruke? Možete li se sjetiti tjelesne građe te osobe?" pitao je optuženi svjedokinju.

Odvjetnica inzistirala na opisu unutrašnjosti automobila

Odgovori su bili negativni, a iako je u jednom trenutku izgledalo kao da će svjedokinja, koja je i žrtva jer ju je jedno streljivo pogodilo u lijevo rame, morati uspoređivati ruke trojice optuženih (jer je tijekom istrage izjavila kako joj se čini da je taj dio ruke bio “dlakaviji”), sutkinja nije prihvatila takvo “prepoznavanje”.

Odvjetnica Doris Košta, koja brani Pirića, posebno je inzistirala na opisu unutrašnjosti Volkswagena nakon ubojstva, je li bilo krvi na vozačkim vratima i prozoru, no tih detalja se svjedokinja nije mogla sjetiti.

Za sutra je najavljeno pregledavanje videosnimki koje, prema tužiteljstvu, povezuju trojicu optuženih sa zločinom te ispitivanje dvojice policajaca koji su radili na tom slučaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.