Nastavljeno suđenje pijanim makedonskim liječnicima koji su ubili majku i nerođenu bebu

Ilustracija: 123rf

NASTAVLJA se suđenje trojici liječnika optuženih za smrt Maje Kadieve (32) i njezine bebe, koje su preminule 22. listopada 2015. u bolnici u Gegveliji, pišu makedonski mediji.

Otac Mite Kadiev za smrt supruge i nerođene kćeri optužuje anesteziologa tvrdeći da je bio pijan.

Maja nije imala nikakvih problema tijekom trudnoće

Kadiev je rekao da supruga nije imala nikakvih komplikacija ni problema tijekom trudnoće. Kada je došao u bolnicu, ginekolog mu je rekao da će porođaj carskim rezom biti gotov za sat vremena.

Međutim, nakon 45 minuta ga je obavijestio da su prisiljeni prekinuti operaciju. Kasnije je saznao da je anesteziolog bio pijan, prenosi portal Vesti Online.

"Dođite vidjeti u kakvom vam je stanju osoblje"

"Čuo sam telefonski razgovor ginekologa i direktora bolnice. Ginekolog mu je rekao: 'Dođite vidjeti u kakvom vam je stanju osoblje.' Meni je prethodno rekao da ne može obaviti operaciju dok je anesteziolog u takvom stanju", izjavio je Kadiev.

"Poznato je, a i policajci su rekli da je anesteziolog bio pijan, ali i drugi doktor za kojeg ne znam je li bio tamo. Zato je operacija kasnila čitav sat", dodao je.

"Molio sam se da bar supruga ostane živa"

Smrt žene i bebe potvrdio je direktor bolnice Sretko Jovanov. Rekao je da su odmah pozvali policiju, a po nalogu tužiteljstva tijela majke i bebe su predana na obdukciju u Skoplje.

"Oko ponoći su mi rekli da beba nije preživjela. Molio sam se da bar supruga ostane živa. Pola sata kasnije rekli su mi da je i ona umrla", kaže Kadiev i dodaje da mu je najteže bilo reći njihovoj petogodišnjoj kćeri da mame više nema.

Mate Kadiev rekao je da će istjerati pravdu za smrt supruge i nerođene kćeri, kojoj su već dali ime Ana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.