Nastavljeno suđenje Mladenu Šlogaru: Vještaci pobijali jedan drugoga

DANAŠNJE ročište u nastavku suđenja Mladenu Šlogaru Žili za ubojstvo Ivane Hodak obilježio je sukob mišljenja i dokaza dvaju sudskih vještaka, koji su se razišli oko tumačenja na koji su način meci iz Šlogarovog pištolja ušli u tijelo mlade pravnice.

Vještak Zavoda za sudsku medicinu Dušan Zečević tvrdio je kako je Ivana Hodak nakon prvog hica koji je u nju ispalio ubojica još stajala na nogama, da je ozljede od oba metka zadobila dok je stajala na nogama te da je pala na tlo tek nakon drugog metka.

No vještak balističar Rade Stojadinović nije se složio s tim mišljenjem tvrdeći kako takvo što nikako nije bilo moguće, te da bi u tom slučaju oba hica trebala biti zadana u vrlo kratkom vremenu, što se ne podudara sa podacima u istrazi.

Stojadinović svoj stav potkrepljuje podatkom kako bi se u tom slučaju i ispaljena čahura od drugog metka trebala pronaći vrlo blizu prve ispaljene čahure, što također nije bilo zabilježeno, jer je druga čahura pronađena dalje od mjesta na kojem je pronađena prva.

Sudski vještak Damir Tomašek svjedočio je o barutnim česticama koje je otkrio analizirajući tenisice i hlače Mladena Šlogara. On je konstatirao kako je zbog male količine barutnih čestica moguće tek pouzdano reći da je Šlogar bio na mjestu ubojstva te da je bio kontaminiran barutom, no ne i da je on doista pucao u žrtvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.