Kovačić umjesto Runjića imenovao Barišića, Periša Čakarun preuzima IMS od Lamije Alečković?

Foto: HRT

VRŠITELJ dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je danas Jozu Barišića vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije nakon što je s te dužnosti razriješen Saša Runjić.

Jozo Barišić dugogodišnji je urednik i novinar u Informativnome programu Hrvatske televizije u koji je došao nakon audicije 1993. godine. Kao novinar, reporter, urednik i voditelj radio je u brojnim emisijama Informativnoga programa Hrvatske televizije, među kojima su Zagrebačka panorama, Dnevnik, Krupni plan, TV parlament, Hrvatska uživo i druge.

Kao odgovorni urednik sudjelovao je u različitim posebnim projektima Hrvatske televizije, poput obilježavanja obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, obljetnice pada Vukovara, praćenja izbora, dolaska Pape u Hrvatsku, Jozo Barišić diplomirao na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Bio je sudionik Domovinskoga rata te član Programskoga vijeća Hrvatske radiotelevizije iz redova HRT-ovih zaposlenika.

Promaknuće za Katarinu Perišu Čakarun?

Prema Statutu HRT-a, član Ravnateljstva može biti smijenjen samo zbog kršenja neke od statutarnih odredbi, a kako doznaje Index, Runjić je smijenjen s obrazloženjem da nije izvršavao postavljene ciljeve iz poslovnog i financijskog plana.

Neslužbeno doznajemo i da bi sutra Jozo Barišić mogao predložiti da se razriješi dužnosti dosadašnja šefica Informativno​g ​medijskog servisa ​(IMS) ​koju bi trebala zamijeniti HTV-ova reporterka Katarina Periša Čakarun, koja je vodila sve važnije političke intervjue na Hrvatskoj televiziji zadnjih nekoliko godina.

Njoj je prije godinu dana u mikrofon u HDZ-ovu izbornu stožeru Božidar Alić izgovorio da je Kolinda pobijedila „protiv udbaške, srbofilske i četničke struje“, a ona se od te izjave nije ogradila, nego mu je zahvalila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.