Narkomani se godinama fiksaju u centru Rijeke, policija im ne može ništa

RIJEČANI su snimili narkomane kako na ulici intravenozno ubrizgavaju drogu, a snimke su u posjedu ekipe Provjerenog

Ne samo da se stanari suočavaju s konzumiranjem droge pred svojim vratima nego je, kažu, bilo i prijetnji, a sve se događa nedaleko od riječkog Korza i pješačke zone. 

"Jednom sam pozvao policiju i vidio kako oni postupaju. Kad sam to vidio, shvatio sam da ja tu ne mogu ništa. Oni dođu, legitimiraju ih, ali ništa više ne naprave... Narkomani su nastavili sjediti i dalje ondje", ispričao je jedan stanar.

Problem traje već godinama

Građani se s ovim problemima susreću već godinama, a susreti s ovisnicima su svakodnevni. 

U policiji kažu da su upoznati s problematičnim ponašanjima na lokaciji, ali da nakon dojave o drogiranju na njoj nisu nikoga pronašli.

"Posljednje dvije godine evidentirana su 43 prekršaja, što pijančevanja, što vrijeđanja moralnih osjećaja drugih građana. Bila je jedna dojava da se drogiraju tamo, ali našim dolaskom tamo nismo nikoga pronašli", rekao je Marijan Čančarević, načelnik 1. policijske postaje u Rijeci. 

Ulica je donekle skrivena od pogleda prolaznika, ali ne i od samih stanara koji se osjećaju nesigurno jer je njihova svakodnevica preskakanje preko korištenih igala i fekalija, javlja Provjereno.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.