Kanađanin namjerno kamionom pregazio muslimansku obitelj, ubio četvero ljudi

Screenshot: BBC

ČETIRI člana muslimanske obitelji ubijena su u nedjelju u "unaprijed smišljenom" napadu, priopćila je kanadska policija.

20-godišnji Kanađanin kamionom se namjerno zabio u muslimansku obitelj u gradu Londonu, provincija Ontario. Poginula su četiri člana obitelji, a jedini preživjeli je dječak u dobi od devet godina, koji se sada nalazi u bolnici s ozbiljnim ozljedama.

"Vjerujemo se da su ove žrtve bile meta jer su muslimani"

Kanađanin je optužen za četiri točke ubojstva i jednu za pokušaj ubojstva, piše BBC.

"Vjerujemo se da su ove žrtve bile meta jer su muslimani i da se radi o zločinu iz mržnje", rekao je jučer detektiv Paul Waight na konferenciji za novinare. Dodao je kako policija razmatra moguće optužbe za terorizam

Policija nije objavila imena žrtava, ali je London Free Press objavio da su ubijeni Syed Afzaal (46), njegova žena Madiha Salman (44) te njihova 15-godišnja kćer Yumnah Afzaal. Ubijena je i majka Syeda Afzaala sa 74 godine, ali njeno ime nije poznato.

Devetogodišnji sin Madihe i Syeda, Faez, nalazi se u bolnici s ozbiljnim ozljedama koje nisu opasne po život.

Obitelj se doselila iz Pakistana prije 14 godina

Prema medijskim napisima obitelj se doselila u Kanadu iz Pakistana prije 14 godina.

Riječ je o najsmrtonosnijem napadu protiv kanadskih muslimana, od ubojstva šest vjernika 2017. u džamiji u Quebecu.

Ed Holder, gradonačelnik Londona, grada s oko 400 tisuća stanovnika poručio je da je riječ o "činu masovnog ubojstva, počinjenog nad muslimanima i Londonerima, koji je ukorijenjen u neizrecivoj mržnji".

Kanadski premijer Justin Trudeau je objavio na Twitteru kako je "zgrožen" viješću te da "nema mjesta za islamofobiju u našim mjestima".

"Ova mržnja je podmukla i dostojna prijezira - i mora prestati", dodao je.

Napad je osudio pakistanski premijer Imran Khan, koji je poručio da taj slučaj ukazuje na "rastuću islamofobiju" u zapadnim zemljama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.