Napad na policijsku stanicu u Parizu: Istragu preuzeo antiteroristički odjel

Foto: EPA

ANTITERORISTIČKI odjel francuske policije preuzeo je istragu napada na policijsku postaju u Parizu, tijekom kojeg je Mickaël Harpon (45) ubio četiri osobe, javlja Sky News.

Glasnogovornik tužiteljstva priopćio je kako je odlučeno da se istraga uputi nacionalnoj antiterorističkoj jedinici nakon "dokaza koje su prikupili kriminalisti u ovoj fazi istrage". Ta odluka uslijedila je nakon što je policija razgovarala sa suprugom napadača te nakon pretresa njegovog doma i uvida u podatke u njegovom mobilnom telefonu.

Prema informacijama iz francuskih medija, Harpon je prije 18 mjeseci prešao na islam.

Ubio nožem četiri policajaca

Podsjetimo se, Mickaël Harpon jučer je oko 13 sati po lokalnom vremenu ušao u zgradu policijske postaje u Parizu, gdje je i zaposlen, te je nožem napao kolege. Ubio je tri policajca i jednu policajku. Kada je ušao u zgradu, krenuo je u svoj ured, gdje je nožem napao tri osobe. Nakon toga je na stubištu izbo dvije žene. Na kraju je otišao u dvorište zgrade, gdje ga je upucala policija. 

Prema francuskim medijima, napadač je 16 godina radio u pariškoj policiji. U zadnje je vrijeme bio pozicioniran u Obavještajnoj upravi policijske prefekture, u informatičkoj službi, i bio je invalid.

"Čuo je glasove"

Supruga napadača rekla je da je on noć prije napada imao psihotični napadaj, da je bio nekoherentan i čuo glasove.

Francuske vlasti objavile su kako Harpon nije imao povijest psihičkih poteškoća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.