VIDEO Muškarci u uniformama najavili pobunu u Venezueli: "Tko se ne pridruži, bit će meta"

Screenshot: Twitter
 
VIDEO koji se proširio internetom u nedjelju pokazuje skupinu muškaraca u vojnim odorama koji govore da započinju pobunu kako bi obnovili demokraciju u Venezueli.
 
Zastupnik venezuelske Socijalističke stranke Diosdado Cabello govorio je o "terorističkom napadu", a svjedokinja iz Valencije, oko dva sata udaljene od glavnog grada Caracasa, rekla je kako je čula pucnjavu tijekom noći na nedjelju.
 
Cabello je u nedjelju izjavio da je "iregularna situacija", za koju je ranije rekao da je "teroristički napad" u Valenciji pod kontrolom.
 
Skupina muškaraca, od kojih su neki bili naoružani puškama, objavila je da pokreće pobunu u državi Carabobo. Muškarac koji se identificirao kao kapetan Juan Caguaripano je izjavio da će svaka vojna postrojba koja odbije sudjelovati u pobuni biti smatrana metom.
 
"Zahtijevamo hitno formiranje tranzicijske vlade. Ovo nije vojni udar. Ovo je građanska i vojna akcija za ponovnu uspostavu ustavnog reda. Ali, najviše od svega, ovo je pokušaj spašavanja države od   potpunog uništenja", izjavio je Caguaripano na snimci.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.