Naoružani DJ-evi upali u ljekarnu u Koprivnici, vezali djelatnika i opljačkali ga

Na fotografiji nije opljačkana ljekarna niti pljačkaši Ilustracija: Marijan Susenj/PIXSELL

U PETAK navečer u Koprivnici je opljačkana ljekarna. Kako je Podravski neslužbeno doznao, dvojica muškaraca koji su opljačkali ljekarnu su braća blizanci Tomislav i Spomenko Kelek, 42-godišnji DJ-evi iz Koprivnice koji žive par stotina metara od ljekarne u koju su upali naoružani bejzbol palicom i vatrenim oružjem.

"Sumnja se da su osumnjičeni u petak u večernjim satima, u Koprivnici u ljekarni uporabom palice i uz prijetnju vatrenim oružjem, vezali 48-godišnjeg djelatnika te otuđili novac, bankovnu karticu, mobitel i osobni automobil kojim su se udaljili s mjesta događaja, oštetivši vlasnika za oko 30 tisuća eura. U događaju je oštećeni 48-godišnjak zadobio lakše ozljede", priopćili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Sve je počelo oko 18 sati kada je mlada mušterija krenula u ljekarnu, no vidjela je unutra dva čovjeka s pištoljima i palicom. Mladić se maknuo u stranu i pozvao policiju, no i prije dolaska policije razbojnici su se iz Starčevićeve ulice udaljili ukradenom Daciom Sanderom 48-godišnjeg vlasnika ljekarne. 

Ukradenim bankovnim karticama u tri su navrata pokušali na bankomatu doći do novca, ali bezuspješno, a samo nekoliko sati kasnije, na možda kilometar udaljenom Trgu bana Jelačića pronađeno je ukradeno vozilo. Razbojnike je policija pronašla nešto kasnije iste večeri i uhitila.

"Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva, protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a oni su predani pritvorskom nadzorniku", izvijestila je policija i dodala da su kod jednog od njih pronađene manje količine droge amfetamina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.