Nakon uklanjanja olupine nagibnog vlaka ponovno otvorena pruga Zagreb-Split

NAKON 10 dana je za promet otvorena pruga Zagreb - Split na dionici između kolodvora Perković i kolodvora Split. Jutros je u 6.50 sati iz Zagreba krenuo prvi nagibni vlak koji će voziti na cijeloj relaciji, drugi kreće u 11.00, a treći u 15.22 sati.

S prvim nagibnim vlakom koji je u 6.50 krenuo iz Zagreba prema Splitu, krenuli su i članovi Uprave HŽ Holdinga, "u znak simboličnog poziva putnicima da i dalje putuju željeznicom, koja je unatoč ovoj strašnoj tragediji koja nas je sve pogodila, ipak najsigurniji oblik prijevoza", izvijestili su iz HŽ-a.

Podsjetimo, jučer je oko podneva s mjesta nesreće u Rudinama odvezen i drugi dio nagibnoga vlaka koji je iskočio iz tračnica 24. srpnja u 12.08 sati, prilikom čega je šest osoba poginulo, a ozlijeđeno je 55 putnika.

Nakon višednevne istrage na mjestu nesreće, potom čišćenja kolosijeka, popravka dostupnih dionica i micanja pružnog vozila (TMD-a) i nagibnoga vlaka, tek jučer poslijepodne počela je obnova kolosijeka na samom mjestu nesreće. Radnici Sekcije za pruge Split i Remonta i održavanja pruga iz Zagreba popravili su oštećeni kolosijek nakon čega je jučer u 22 sata dionica pruge između Perkovića i Splita ponovno otvorena, ali samo za teretni promet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.