U strahu za vlastiti život: Stojanović nabavio pancirku nakon ubojstva Ive Stipetića

Foto: Google street view

U SPLITU je nastavljeno suđenje Kristijanu Stojanoviću kojeg terete za teško ubojstvo splitskog redara Ive Stipetića na Kočinjem brdu kod Klisa u prosincu 2010. godine. Stojanović je priveden nakon što ga je otkucao kum Ivica Šerić. Navodno se hvalio na večeri kako je smaknuo Stipetića. Vrhovni sud je u ukidnom rješenju naložio i da se sasluša Željko Rajić, kojeg je Šerić u jednoj od svojih verzija prokazao kao supočinitelja.

Nudili mu beneficije u zatvoru ako prokaže Stojanovića?!

Rajić tvrdi da sa ubojstvom Ive Stipetića nema nikakve veze. Kaže je Šerić podvojena ličnost i osoba koja pati od psihičkih problema te mu se ne može vjerovati. 

Zbog njegovog iskaza imao je problema, obitelj je prolazila kroz teško razdoblje, a majka mu je umrla u 52. godini života. Policija ga je ispitala u vezi ovog slučaja koncem 2010. godine. Nisu ga slali na poligraf, ali se sjetio kako su ga pritiskali da otkuca Stojanovića kao počinitelja ubojstva dok je služio zatvorske kazne u Glini i Remetincu.

"Nudili su mi bolje beneficije i pogodnosti u zatvoru, no ja na to nisam pristao jer ne mogu nekoga lažno teretiti", kazao je Rajić.

Stojanović nabavio pancirku nakon ubojstva Stipetića

Svjedočio je i o strahu koji je zavladao među korisnicima splitskih teretana zbog toga što je Stipetić smaknut pod misterioznim okolnostima te se nije nikada doznalo tko ga je ubio. Rajić je tako otkrio da je i Stojanović bio uplašen, i to toliko da je nabavio pancir košulju.

Sa Stojanovićem je pričao 20 dana nakon ubojstva Stipetića. Pitao ga je tko je to mogao učiniti.

Optuženi za ubojstvo brata: Dabogda prokletstvo do kraja života palo na mene ako lažem

Svjedočio je i Drago Vrkić, koji je na prvom suđenju pričao o svojoj šetnji u zatvoru sa Šerićem te kako mu je on rekao da ne zna je li Stojanović ubio Stipetića. Otkrio mu je i da mu Stojanović duguje 20 tisuća eura te da zbog toga ima posla sa kamatarima, što mu je zagorčalo život.

O razgovoru je Vrkić obavijestio predsjednika Županijskog suda. Šeriću je, pak, rekao da ne može teretiti Stojanovića ako on nije ubio Stipetića. Zaključio je da Šerić nije normalan jer govori nesuvislo.

"Dabogda mi se sve najgore dogodilo u životu ako nije istina ovo što sam rekao da mi je Šerić kazao. Ako lažem, dabogda prokletstvo do kraja života palo na mene", kazao je Vrkić, kojeg su doveli sa suđenja za ubojstvo brata u Radunici.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.