Nakon šest godina suđenja bivša sutkinja Domić oslobođena optužbi za sudske malverzacije

BIVŠA sutkinja Općinskog suda u Supetru, Ivana Domić, nakon gotovo šest godina suđenja oslobođena je optužbe s još 12 suoptuženika. Oslobođeni su optužbe za nezakonitosti u utvrđivanju vlasništva i uknjižbe zemljišta od 1995. do 2004. godine, čime je mnogim stanovnicima Brača oduzeto zemljište i nekretnine u vrijednosti oko 75 milijuna kuna.

Prema izjavama više od stotinjak svjedoka i više od tisuću dokaza, nije dokazano da je Domić počinila kaznena djela niti da je poticala i pomagala u počinjenu istih.

Predsjednica sudskog vijeća Jadranka Biga Milutin kazala je da prema ocjeni sudskog vijeća ni za jednu točku optužnice nije bilo dokaza da je postupala svjesno i namjerno. "To koliko je sutkinja Domić bila savjesna ili nesavjesna, marljiva ili nemarljiva, pažljiva ili nepažljiva u svom radu, nije bilo predmet optužnice ni ovog postupka", kazala je.

Biga Milutin je dodala da je donesena presuda bila jedina moguća, obrazložila je kako nije bilo nikakvih materijalnih dokaza, ničega što bi upućivalo na osnovanost optužbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.