Nakon godinu dana, nastavlja se suđenje Vojislavu Šešelju

NAKON gotovo jednogodišnje stanke, na Međunarodnom sudu za ratne zločine na području bivše Jugoslavije će se danas nastaviti suđenje Vojislavu Šešelju. Srpskoga radikala Šešelja optužnica tereti za zločine protiv nesrpskoga stanovništva u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Vojvodini s ciljem njihova trajnog raseljenja.

Prema navodima koje je krajem studenoga prošle godine iznio predsjedajući sudac Jean-Claude Antonetti, pred haškim sudom će danas biti ispitan posljednji zaštićeni svjedok čiji je identitet prikriven pseudonimom VS-037.

Također, tada je sudac uputio i poziv tužiteljstvu da odustane od ispitivanja još troje zaštićenih svjedoka čiji iskaz nije od presudne važnosti za tijek suđenja. Tužiteljstvo je prije prekida suđenja u veljači 2009. godine, ispitalo 71 svjedoka.

Suđenje Vojislavu Šešelju je započelo u studenome 2007. godine, ali je prekinuto u veljači prošle godine zbog ugrožene sigurnosti svjedoka. Prekid suđenja je tražilo tužiteljstvo nakon što je jedan od svjedoka zaprimio prijetnje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.