Najstroža hrvatska sutkinja: Odvjetnici pao spis na pod, odrapila joj kaznu od 5000 kuna!

SUTKINJA zagrebačkog Prekršajnog suda Vlatkica Jurić postavila ja danas nove standarde u treniranju pravosudne strogoće: na ročištu protiv Tomislava Tomaševića i Teodora Celakoskog iz Zelene akcije i Prava na grad, kojima se sudi za organiziranje prosvjeda pred Gradskom skupštinom protiv šoping centra Tome Horvatinčića, kaznila je jednu od odvjetnica s 5000 kuna, samo zato što joj je golemi spis slučajno pao na pod!


"Ročište smo imali u vrlo maloj prostoriji. U sudnici je bilo gotovo dvadeset ljudi, užasna gužva. Na stolu sam imala i damsku i odvjetničku torbu i golemi spis, a dobila sam 5000 kuna kazne samo zato što mi je spis slučajno pao! Čak ga je i moj branjenik Tomašević u jednom trenutku pokušao uhvatiti", kazala nam je odvjetnica Bonifačić.

Rigorozna Vlatkica: Nemate pravo riječi, platite globu

Bila je to tek zadnja u nizu novčanih sankcija koje je danas izrekla rigorozna sutkinja Vlatkica. Prvo je Lini Budak, odvjetnici Celakoskog iz Prava na grad, odredila kaznu od tisuću kuna, jer je uz podignutu ruku zatražila da joj objasni što je za nju primjeren način komunikacije tijekom suđenja, odnosno kako može doći do riječi, a da ne prođe bez opomene ili opipljivije kazne. Nakon toga, globu od 2000 kuna dobila je Bonifačić zbog sličnog "prekršaja", izjave da je se neprimjereno tretira u postupku.

"Sutkinja mi je znala reći 'šutite', a tako me u sudnici nitko nikad nije tretirao", tvrdi Bonifačić i dodaje da nešto slično ne pamti u dugogodišnjoj odvjetničkoj praksi.

Olakšala lisnicu i novinaru HTV-a: Drzak, ciničan i bezobrazan

Siromašniji je iz sudnice izašao i novinar HTV-a Marin Veršić. Zbog brojnih poziva na mobitel (koji se u sudnici nisu čuli), u jednom je trenutku, krajnje tiho i neprimjetno, pokušao napustiti sudnicu, ali tada se dogodio novi harač-performans sutkinje Jurić. Procijenila je da je novinar "samoinicijativno odlučio napustiti sudnicu" i odmah mu odredila kaznu od 500 kuna. Novinaru je u zapisniku potom dala dijagnozu od tri riječi: drzak, ciničan i bezobrazan.

Završno pucketanje bičem, pardon, ročište, zakazano je za 22. travnja, na Veliki petak. Protagonisti parnice mogu se jedino nadati da će najstroža domaća sutkinja biti u blagdanskom raspoloženju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.