Najizdašniji HDZ-ov sponzor ugostio ministra Jandrokovića preko "uskršnjih praznika"

MINISTAR "which two chapter" Jandroković proveo je produženi uskršnji vikend u Župi Dubrovačkoj. Točnije, sunčane je zrake upijao na terasi hotela Astarea gdje je odsjeo, a koji je u vlasništvu najizdašnijeg HDZ-ovog sponzora - Anđelka Leke.

Leko, naime, uz hotel Astareu koja pored pješčane plaže, nudi i razne zabavne, rekreacijske i opuštajuće sadržaje, posjeduje i hotele Mlini te Srebreno, koji je kupio od Hrvatskog fonda za privatizaciju, a danas zjapi prazan i devastiran.

Protiv HDZ-ova sponzora Leke postoji i kaznena prijava zbog zanemarivanja kupoprodajnog ugovora za Hotele Srebreno. Osim toga, dubrovački HNS je u otvorenom pismu HDZ-ovom tajniku Ivanu Jarnjaku nakon objave HDZ-ove liste donacija poručio da je Leko tim putem državi i lokalnoj zajednici uzeo ukupno 30 milijuna kuna zbog neubranih poreza, boravišnih taksi, nerealiziranih doprinosa... Međutim, iz HDZ-a još uvijek nema suvislog odgovora na takve računice.

"To je ministrov privatni život"

U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija dogovoreno je, kažu, da nam na pismeni upit o tome gdje je Gordan Jandroković proveo produženi blagdanski vikend i je li kojim slučajem MVPEI platio njegov boravak izvan Zagreba kao što se šuška na jugu zemlje, odgovore usmenim putem.

"Što se tiče mjesta ili načina kako zaposlenici Ministarstva provode blagdane, to je pitanje privatnog života svake osobe pa i ministra, stoga to ne možemo komentirati. MVPEI ne plaća ni ministru Jandrokoviću, niti bilo kojem drugom zaposleniku odmor i putovanja", kazao nam je Hrvoje Debač iz Ureda glasnogovornika.

A.B.
Foto: Hotelimilini.hr/Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.