60-godišnji Karamarkov politički tajnik se uhljebio u državnoj tvrtki

Foto: Hina

TOMISLAV ČULJAK, bivši politički tajnik HDZ-a, desna ruka Tomislava Karamarka, veteran HDZ-a te saborski zastupnik u četiri mandata dobio je posao na neodređeno vrijeme temeljem javnog natječaja u državnoj tvrtki. Naime, državna tvrtka Odašiljači i veze (OiV) raspisala je nedavno javni natječaj za savjetnika Uprave, a nakon testiranja i intervjua s kandidatima, Čuljak je s višom stručnom spremom dobio posao.

Nitko bolji od Čuljka

"Odašiljači i veze d.o.o. kao društveno odgovorna tvrtka kontinuirano vode računa o politici zapošljavanja i brigu o zaposlenicima s ciljem osiguranja nesmetanog poslovanja i provedbe poslovnih ciljeva", stoji u odgovoru OiV na naš upit koje su karakteristike, odnosno dio biografije, 59-godišnjeg Čuljka bile presudne za ovu funkciju. Zanimalo nas je i koliko je zaprimljeno prijava na natječaju te koliko je bilo pravovaljanih kandidatura.


"Natječaji su provedeni zakonito, u skladu s internim aktima društva, uz javni poziv koji se objavljuje na internet stranici www.oiv.hr", kažu nam iz ove državne tvrtke. Natječaj je bio raspisan 2. kolovoza, a rok prijave bio je 10. kolovoza.

Tražio se VSS-VII/1 tehnički ili društveni smjer ili magistar inženjer ili magistar društvenog smjera ili stručni specijalist inženjer ili stručni specijalist društvenog smjera ili VŠS-VI/1 tehnički ili društveni smjer ili sveučilišni prvostupnik inženjer ili sveučilišni prvostupnik društveni smjer ili stručni prvostupnik inženjer ili stručni prvostupnik društveni smjer.

Mistrija HDZ-a

Čuljak je, naglasimo i to, završio Ekonomski fakultet u Osijeku i ima VŠS. Navodno je Čuljkov nadimak "mistrija", što bi značilo zidarska žlica jer je, kažu nam iz HDZ-a, Čuljak do početka Domovinskog rata navodno bio zidar.

Podsjetimo kako je Čuljak obnašao dužnost potpredsjednika sabora, a "proslavio" se jer se tada u godinu i pol mandata javio samo dva puta za riječ u sabornici. Prema imovinskoj kartici slovio je kao jedan od najimućnijih HDZ-ovaca.

Nakon dolaska Andreja Plenkovića na vrh HDZ-a i odlaska Karamarka, Čuljak se povukao iz aktivne politike. Naime, nije se pojavio na listi HDZ-a na posljednjim izvanrednim parlamentarnim izborima tvrdeći kako želi ustupiti mjesto mlađima.

Utjeha za bivše obavještajce

Naglasimo kako je na čelu Odašiljača i veza Marko Botica, bivši šef Operativnog tehničkog centra (OTC), odnosno institucije koja je zadužene za sva tehnička prisluškivanja u državi. Botica je morao otići prije četiri godine zbog afere s nezakonitim curenjem ispisa telefonskih poziva

Boticu je u OiV postavio još za vrijeme vlade Orešković-Karamarko-Petrov, ministar prometa Oleg Butković, a upravo je imenovanje Botice bio povod jednog od sukoba MOST-a i HDZ-a. Vlada Andreja Plenkovića nedavno je predložila da se Botica imenuje direktorom Odašiljača i veza na period od 4 godine, a što je Nadzorni odbor prihvatio 20. srpnja.

Mediji već odavno OiV prikazuju kao utješnu državnu tvrtku za bivše obavještajce, no čini se da aktualni vrh HDZ-a s Plenkovićem na čelu s tim nema ama baš nikakvih problema. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.