Nadbiskup Barišić: Stranka jadikovanja i kukanja najbrojnija je u Hrvatskoj

U SINJU na proslavi blagdana Gospe Sinjske nikad više vjernika. Nekoliko desetaka tisuća poslušalo je propovijed nadbiskupa splitsko-makarskog Marina Barišića. Osim već općih mjesta, poput osude bezbožnih režima koji su pogodili 20. stoljeće, Barišić se osvrnuo i na aktualni trenutak u Hrvatskoj.

Samo kukamo!

"Pogađa nas i opterećuje puno toga u našoj sredini. Tko od nas ne analizira, ne kritizira, ne upire prstom tražeći krivca i odgovorne za stanje u društvu. Jadikujemo sa istomišljenicima, svađamo se s protivnicima, optužujemo one druge opravdavajući sebe. Uvijek je netko drugi odgovoran za stanje i rješenje. Zar je stoga čudno da pripadamo najbrojnijoj stranci u Hrvatskoj, bezbojnoj stranci jadikovanja i kukanja", kazao je Barišić. 

Oprez sa Zmajem, nije dobronamjeran!

Poslužio se i Zmajem, metaforom tame i zla, da osudi one koji se zalažu za abortus i eutanaziju. Oprezno sa Zmajem, poručio je vjernicima Barišić. Taj i kad nudi darove, nije dobronamjeran.

"Pobačaj i eutanazija, nepravde i podijele, nepoštenje i kriminal doista su u režiji Zmaja. Nikakvo čudo da djeca zavedenih roditelja, onih koji su u svoje vrijeme prihvatili abortus, danas uzvraćaju i prihvaćaju eutanaziju. Zmaj i kad priskače tobože u pomoć, nudeći svoj čamac za spašavanje, nije dobronamjeran. Mnoge potapa i davi u čaši, a neke sa obećanim krilima prema Raju strmoglavljuje u dubine", upozorio je nadbiskup splitsko-makarski.

Zmaja zanima kultura

Da Barišića pitaju, on bi znao koga je Zmaj preuzeo. Kad govori kako govori, vjerojatno ima i neki konkretan primjer.

"Zmaj je itekako zainteresiran za društvene i kulturne institucije, kao i za razum i savjest i srce ljudi", ustvrdio je Barišić u svojoj propovijedi.

Sinjani ove godine zaista mogu biti zadovoljni. Na Gospu Sinjsku stigao je rekordan broj vjernika, a rekord je ostvaren i u prodaji pečenog mesa sa ražnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.