Uhićeni načelnik koji je trošio javni novac u bordelu ide u istražni zatvor

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

NAČELNIKU Općine Murter Toniju Turčinovu istražni sudac Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, doznaje se večeras od glasnogovornika tog suda Dinka Mešina. Istražni sudac će saslušati 20 svjedoka, rekao je Mešin Hini.

Prema njegovim riječima, nije prihvaćen prijedlog USKOK-a da se Turčinova osumnjiči i za mogućnost ponavljanja kaznenog djela jer ne postoje okolnosti za to. USKOK je nakon policijske prijave pokrenuo istragu i zatražio pritvor za Turčinova, uhićenog zbog navodnih nezakonitosti kojima je Općinu Murter - Kornati oštetio za najmanje 60.000 eura.

Tužiteljstvo je izvijestilo kako sumnja da je Turčinov od početka 2018. do sredine 2022. općinski novac koristio u privatne svrhe, odnosno za plaćanje troškova putovanja te drugih usluga i troškova u Hrvatskoj i inozemstvu.

To je onaj načelnik koji je trošio javni novac u austrijskom bordelu

Podsjetimo, Turčinov je u bordelu u Austriji u travnju 2019. plaćao službenom karticom Općine Murter. Potrošio je 1560 proračunskih eura u austrijskom klubu La Cocotte.

Tvrdio je da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Telegramu je hotel osporio autentičnost računa pa je portal objavio kako je Turčinov lažirao račun za troškove u hotelu kako bi zataškao troškove bordela.

Nakon izbijanja afere najavio je da podnosi ostavku na mjesto vijećnika u županijskoj skupštini, ali i da, uz podršku svojih suradnika i sumještana, nastavlja raditi na započetim projektima u Općini Murter - Kornati. Drugim riječima, ostao je načelnik.

>> Tko je Turčinov? Novac građana trošio u bordelu pa primio nagradu za "naj je*ača"

Odvjetnik kaže da je USKOK tražio saslušanje gotovo 40 svjedoka

Odvjetnik Fran Olujić, branitelj Turčinova, Hini je izjavio da je njegov štićenik zadržan u jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog sumnji na mogući utjecaj na svjedoke, a ne i mogućnosti ponavljanja djela, što je tražio USKOK. Također, USKOK je tražio da se sasluša 39 svjedoka, ali je istražni sudac odredio njih 20, dodao je Olujić.

Uz Turčinova, istraga je pokrenuta i protiv poduzetnika Tomislava Pešića koji je osumnjičen da ga je poticao na zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da mu pogoduje. Za njega tužitelji nisu zatražili istražni zatvor.

Pešić je inače tajnik malonogometnog kluba Murter te dopredsjednik Udruge za mali nogomet Šibensko-kninske županije. Vlasnik je turističko-poljoprivrednog obrta Pele te predsjednik Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi Čista Velika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.