Načelnik Borova objavio sliku na kojoj piše da je Oluja zločin. Policija ga istražuje

Screenshot: Facebook

NAKON što je načelnik Borova Zoran Baćanović na Facebooku objavio fotografiju s jednog od srpskih obilježavanja Oluje, a koja prikazuje kolonu ljudi koja drži transparent "Oluja - zločin koji još traje", policija je započela kriminalističko istraživanje toga slučaja.

Baćanović, inače član SDSS-a, sliku je objavio na dan Oluje, odnosno na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

U međuvremenu je slika nestala s njegovog profila. 

"U suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrdit ćemo ima li elemenata kaznenog djela", kažu iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Načelniku Borova početkom svibnja zasmetao je mural u čast 12 ubijenih hrvatskih policajaca u Borovu 1991., koji je iscrtan dan prije incidenta.

Na grafitu stoji hrvatski grb bez krune, ali s prvim crvenim poljem. 12 križeva simboliziraju 12 ubijenih policajaca. Na grafitu su i oznaka specijalne policije i poruka "Narod može izgubiti sve, samo ime ne". Velepromet je dao dopuštenje autorima murala, a njegovu izradu je nadgledala policija.

"Velepromet je dao suglasnost za crtanje murala, ne razumijem takav postupak. Mi nemamo ništa protiv spomen-obilježja koje je poginulim policajcima postavljeno u centru Borova. Mi tamo nikad nismo prisutni niti ćemo ikad biti, naravno. Ali, oni koji žele doći slobodno mogu tamo polagati vijence, raditi što god žele, to je njihova stvar. Ovo je, međutim, dolijevanje ulja na vatru, prst u oko našim mještanima. Vidjet ćemo kako naš dio prostora ograditi od toga. Napisat ću priopćenje direktoru Veleprometa, koji posluje godinama u Borovu. Svi naši mještani, pa i Općina, kupovali su u toj trgovini. Kako sada Velepromet može očekivati da mi sutra imamo neku poslovnu suradnju. To, naravno, ne može očekivati", rekao je Baćanović za Radio Borovo. 

Dan nakon crtanja grafita i Baćanovićeve izjave dogodio se incident u kojem je grupa navijača na ulicama Borova izvikivila "Ubij srbija" i "Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati", zbog čega su kazneno prijavljeni. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.