Na osječkom sportskom aerodromu Cessna sletjela na trup, nema ozlijeđenih

PRIVATNI dvomotorni zrakoplov Cessna T310Q registracije 9A-DDM, danas je zbog kvara podvozja na sportskom aerodromu Osijek - Čepin sletio na trup.

> Smrt u Borovom naselju: Za mladog padobranca drugi skok u životu bio fatalan

Prema neslužbenim informacijama, u zrakoplovu se se nalazile četiri osobe od kojih niti jedna nije ozlijeđena. Avion je navodno poletio iz Pule te je pilot nakon što je doletio do Osijeka, shvatio da stajni trapa aviona nije ispravan.

Zbog toga je odustao od slijetanja te je još dva sata proveo u zraku kružeći oko Osijeka kako bi potrošio gorivo i tako smanjio opasnost od mogućeg zapaljenja letjelice prilikom slijetanja na trup.

Nakon što je "odbacio" gorivo pilot je Cessnu usmjerio prema čepinskom letjelištu te je bez većih problema sletio trbuhom zrakoplova na travnatu površinu. Avion je u vlasništvu umaške tvrtke Avionet, a njime je upravljao pilot Goran Šunduković. Osim njega u avionu su se nalazili i vlasnik letjelice Miro Ištoković te njegova supruga i njihovo dvoipogodišnje dijete. Avion je navodno prije dva tjedna došao s redovnog tehničkog pregleda.

Uzrok kvara na prednjem kotaču koji se nije do kraja spustio nije poznat. Glavni državni istražitelj za zrakoplovne nesreće naložio je da nitko ne smije prići i dirati Cessnu dok njegov ured ne utvrdi sve činjenice oko slijetanja na trup i pokupi sve relevantne informacije vezane uz avion.

Šunduković je za RegionalExpress rekao da je iz Pule poletio oko 16.30 sati te je kraj Osijeka shvatio da je podvozje zrakoplova neispravno. Nakon konzultacije s Ištokovićem i kontrolom leta odlučeno je da će potrošiti gorivo u zraku, a nakon toga da će sletjeti na trup. Tako je i učinio, a kako doznajemo slijetanje je s obzirom na izvanredne okolnosti, "bilo savršeno".

Šunduković je rekao da se u ovakvoj situaciji "samo budala ne boji" te dodao kako je "sretan da se sve dobro završilo". Riječ je o pilotu koji je prije dvije godine imao jedno prisilno slijetanje i to u kukuruzište u Beogradu. Iz tog je incidenta Šunduković izašao neozlijeđen.

E.I.
Foto: Vlado Kos / Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.