Na karnevalu u Imotskom spalili lutke gej para s djetetom, sud oslobodio organizatora

Foto: Screenshot,Facebook

Općinski sud u Splitu donio je nepravomoćnu oslobađajuću presudu Milivoju Đuki, doznaje Radio Imotski. Njega se teretilo za govor mržnje kao organizatora poklada u kojima je 2020. godine u Imotskom spaljena lutka istospolnog para s djetetom. Jedna od lutki predstavljala je Nenada Stazića, političara i tadašnjeg SDP-ova saborskog zastupnika.

Na prvom ročištu Đukić rekao je kako se ne osjeća krivim. Optužnica splitskog Općinskog državnog odvjetništva teretila ga je da je "promicao zlostavljanje i netoleranciju prema osobama istospolne orijentacije" koje žele udomiti dijete, kao i prema djeci koja žive u istospolnim obiteljima.

"Ostali smo konzervativni, držimo se tradicije", izjavio je nakon karnevala za Slobodnu Dalmaciju Milivoj Đuka.

Svjedoci tvrdili da Đukić nije autor

Slučaj je u medijima podigao veliku buru i zauzeo naslovnice, a sve je započelo prijavom SDP-ovog saborskog zastupnika Arsena Bauka za širenje govora mržnje. Kaznene prijave podignulo je i nekoliko udruga za zaštitu prava LGBTIQ+ osoba.

Na sudu su svjedočili članovi društva Bakove svečanosti i osobe koje su godinama sudjelovale u organizaciji poklada u Imotskom. Svi su tvrdili da nije bilo širenja mržnje i vrijeđanja te da autor lutke, odnosno optužnice, nije Đukić nego anonimne osobe.

Radi se o nepravomoćnoj presudi, na koju se može podnijeti žalba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.