Na japanskom aerodromu 36 letova otkazano, a 201 odgođen zbog nestalih škara

Ilustracija: EPA

36 letova je otkazano, a 201 je odgođen u japanskoj zračnoj luci tijekom vikenda nakon što su iz trgovine nedaleko od izlaza za ukrcavanje putnika nestale škare. 

Sigurnosne kontrole putnika u zračnoj luci New Chitose na Hokkaidu obustavljene su na oko dva sata u subotu ujutro, zbog čega stotine putnika nisu mogle dalje. Stvorila su se uska grla i redovi. Putnici su zatim bili prisiljeni ponovno proći sigurnosnu kontrolu, piše BBC

Vlasti su pokušale locirati nestale škare, koje su sljedećeg dana pronađene u istoj trgovini. Iako škare nisu locirane u subotu, na dan kada su nestale, sigurnosne kontrole i letovi nastavljeni su tog dana. Zračna luka Hokkaido, operater zračne luke New Chitose, objavila je u ponedjeljak da je škare u nedjelju pronašao radnik u trgovini.

Ministarstvo naredilo istragu

Mnogi putnici pogođeni otkazivanjem i kašnjenjima letjeli su kući nakon godišnjeg praznika Bona u Japanu. "Nismo imali izbora nego čekati", kazao je jedan putnik lokalnim medijima. Ministarstvo zemljišta, infrastrukture, prometa i turizma zatražilo je od zračne luke da provede istragu kako se ovakva situacija ne bi ponovila. 

Većina korisnika društvene mreže X pohvalila je reakciju odgovornih, a nekoliko ih je čak napisalo da je ovaj incident ponovno potvrdio njihovo povjerenje u japansku zračnu sigurnost. "Ovaj incident pokazao je sigurnost japanskog zrakoplovstva i temeljitost njegovih priručnika!" napisao je jedan korisnik.

New Chitose jedna je od najprometnijih zračnih luka u Japanu. U 2022. godini kroz nju je prošlo više od 15 milijuna putnika. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.