Na graničnom prijelazu Tovarnik pao s hrpom cigareta u kamionu s namještajem

Foto: Carinska uprava

CARINICI Službe za mobilne jedinice Vukovar, provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik i uporabom RTG uređaja, spriječili su pokušaj krijumčarenja cigareta skrivenih u teretnom vozilu stranih registarskih oznaka.  

Tijekom kontrole na graničnom prijelazu Tovarnik izdvojili su radi kontrole teretno vozilo registarskih oznaka Sjeverne Makedonije, kojim je upravljao državljanin Sjeverne Makedonije.

Imao 4000 kutija cigareta

U vozilu je prijavljen uvoz namještaja iz Sjeverne Makedonije u EU te se na istom nalazilo postavljeno carinsko obilježje, dok je pregledom utvrđeno da je pristup deklariranoj robi moguć bez skidanja carinskog obilježja.

Zbog sumnje da se u vozilu uz uredno deklariranu robu prevozi i skrivena roba, carinici su izvršili pregled vozila RTG uređajem.

Tijekom pregleda su ispod deklariranog namještaja uočeni oblici koji ne odgovaraju opisu robe. Fizičkim pregledom vozila utvrđeno je da se pored prijavljene robe u poluprikolici nalazi skriveno šest kutija ispunjenih s ukupno 4000 kutija (80.000 komada) raznih vrsta cigareta, priopćila je Carinska uprava.

Zbog kaznenog djela izbjegavanje carinskog nadzora, Područna jedinica - Služba za mobilne jedinice Vukovar je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv vozača. Pronađena roba je oduzeta, a obračunata je i naplaćena trošarina u iznosu od 77.410 kuna.

Zbog počinjenog prekršaja opisanog člankom 61. st.1. t.11. Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU, vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 15.000 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.