Na gradilištu hotela Villa Dubrovnik skoro se potukli zaštitari zbog 16 milijuna kuna

SUKOB između zaštitara Polar Security i Bilić-Erić s jedne strane te njihovih kolega iz tvrtke Ippon umalo je prerastao u tučnjavu zbog nerazjašnjenih vlasničkih odnosa oko gradnje hotela Villa Dubrovnik.

Direktor hotela u izgradnji Vlado Raunig je sa zaštitarima iz Ippona presjekao lanac s lokotom na ulazu u gradilište te su time povrijedili posjed, jer je izvođač radova, cavtatska tvrtka Konel, od suda zatražila utvrđivanje stanja objekta i vrijednosti izvedenih radova. Oni su time željeli da sud utvrdi koliki je dug za radove koje su obavili na tom objektu, a kojeg oni procjenjuju na 16 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

"Investitor nas reketari"

Radnici Konela do 11 sati nisu mogli ući na gradilište, a to im je omogućila tek policija koja je smirila tenzije i spriječila veći sukob zaštitara. Iz Konela kažu kako im nije jasno zašto policija nije sa gradilišta izvela i zaštitare Ippona za koje tvrde da žele spriječiti izvođenje dokaza od strane ovlaštenog sudskog vještaka.

"Villa Dubrovnik d. d. kao investitor, odnosno Heruc i Dragutin Biondić kao vlasnici 18. kolovoza raskidaju ugovor s Konelom, ali nisu ispoštovali ugovor jer nam od siječnja nisu platili bilo kakva potraživanja. Direktor hotela je povrijedio posjed i nasilno, bez dozvole suda ušao na gradilište koje nećemo napustiti sve dok nam ne plate dug", rekao je predsjednik Uprave Konela Kristijan Magaš te dodao kako su od suda zatražili privremenu zabranu raspolaganja. Iz te tvrtke ističu kako ih investitor reketari.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.