Na Facebook stranici HDZ-ove koalicije stalo je vrijeme: Karamarko hvali stručnog Oreškovića

Foto: Screenshot

NA FACEBOOK stranicama takozvane Domoljubne koalicije još je uvijek na vrhu post naslovljen: "Hrvatska je dobila stručnu vlast", uz prvu zajedničku fotografiju jučer pale Vlade na kojoj u prvom redu zajedno stoje Karamarko, Orešković i Petrov.

U spomenutom postu citira se izjava bivšeg prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji hvali Vladu da je stručna i sposobna te da se neće bojati izazova i odgovornosti. No to nije jedini biser.

"Sporazumom kojeg smo potpisali s našim političkim partnerima definirali smo pravila igre po kojem ćemo za ono što nas očekuje birati i premijeru predlagati najstručnije i najsposobnije ljude", Karamarkova je rečenica koja stoji uz fotografiju na kojoj pozira i Mijo Crnoja, najkraći ministar u povijesti Hrvatske koji je morao otići jer je prebivalište prijavio u straćari u Samoboru da bi izbjegao plaćanje poreza, što je objavio upravo Index.

"Počelo je sretnije vrijeme za sve građane Hrvatske. Fokus našeg interesa bit će gospodarstvo i socijalni problemi, a ne ustaše i partizani", još je jedna rečenica koja s vremenskim odmakom zvuči poput zajebancije.


Facebook stranica HDZ-ove koalicije, koja je zadnji post objavila 15. veljače, i to podijelivši upravo post sada već tehničkog premijera  Tihomira Oreškovića kojeg su u međuvremenu optužili da je htio uvesti kancelarsku diktaturu i da je zloupotrebljavao represivni aparat te da ne poznaje dovoljno Hrvatsku.


Oreškovića hvale u još jednom postu u kojem uspoređuju ono o čemu priča on, a žele reći da govori o gospodarstvu, s onim o čemu priča oporba.

Podsjetimo, HDZ je pokrenuo smjenu premijera kojeg su sami postavili. Jučer je u Saboru HDZ i njegova koalicija zajedno s opozicijom izglasala nepovjerenje Oreškoviću, čime je automatski pala Vlada. Danas je opozicija objavila da, zajedno s Mostom koji je do jučer vladao s HDZ-om, imaju dovoljno potpisa.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatražila je od predsjednika Sabora da što prije donese odluku o raspuštanju te najavila da bi se novi izbori mogli održati početkom rujna. S time su se, čini se pomirili i članovi domoljubne koalicije osim Karamarka i Pere Ćorića iz HSP-a dr. Ante Starčević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.