Surfera u Australiji napao morski pas, preživio je. Njegovu nogu našli na plaži

Foto: Policija Novog Južnog Walesa

Na plaži u Australiji je pronađena noga surfera kojeg je jučer napao morski pas. More ju je izbacilo na obalu, a policija ju je kasnije preuzela i stavila u kontejner s ledom. Morski pas je napao 23-godišnjeg Kaija McKenzija blizu plaže North Shore u Port Macquarieju, gradiću oko 400 kilometara sjeverno od Sydneyja. 

McKenzie se pokušao othrvati, ali mu je životinja odgrizla desnu nogu. Uspio se domoći plaže, gdje mu je priskočio u pomoć umirovljeni policajac, koji je tada šetao psa. "Uzicom je stegnuo ozlijeđeno područje noge i tako mu spasio život dok nisu stigli bolničari”, rekao je Kirran Mowbray, voditelj službe hitne pomoći NSW Hastings South. 

Mladić je operiran u bolnici

Policija Novog Južnog Walesa potvrdila je za CNN da je na mjesto događaja ubrzo stigla hitna služba. McKenzie je operiran u bolnici u gradu Newcastleu te je sada stabilno. Policija je bolnici dostavila i nogu mladića kako bi je liječnici pokušali ponovno pripojiti tijelu. 

Australske vlasti sada pokušavaju pomoću dronova i zamki pronaći morskog psa odgovornog za napad. U Port Macquarieju postoji nekoliko uređaja za praćenje morskih pasa koji su na tom području prije napada zabilježili dvije velike bijele psine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.