Muškarac u Varaždinskim Toplicama preživio eksploziju koju je sam izazvao pa se ubio

Foto: FAH

POLICIJSKI službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji sa vještacima iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić su jučer obavili očevid na mjestu eksplozije plina u ulici Braće Radić u Varaždinskim Toplicama, piše emedjimurje.

"Očevidom je utvrđeno da je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja plinske smjese zemnog plina i zraka, najvjerojatnije otvorenim plamenom. Do istjecanja plina u prostoriji kuhinje u prizemlju stana došlo je uslijed rezanja fleksibilnog plinskog crijeva koje spaja plinsku instalaciju i plinski štednjak od strane muškarca koji je pronađen mrtav u prostoriji.

Naknadno je utvrđeno da se radi o muškarcu starosti 53 godine. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je navedeni muškarac počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, te je preživio eksploziju, nakon čega je počinio samoubojstvo", objavili su iz varaždinske policije.

Prilikom eksplozije došlo je do rušenja lijevog dijela stambene zgrade i oštećenja ukupno šest stambenih objekata, a materijalna šteta procjenjuje se na više stotina tisuća kuna.

Podsjetimo, jučer je od ozljeda u bolnici preminula 85-godišnjakinja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.