Muškarac u Istri napao mladića koji se pobunio zbog bacanja petardi

Foto: Pixsell/Dusko Marusic

ISTRANI su 2020. dočekali u dobrom raspoloženju, u brojnim gradovima u Istri organizirani su javni dočeci Nove godine, gdje su mnogi odlučili proslaviti najluđu noć, a slavlje je proteklo mirno, naveli su u srijedu  iz Policijske uprave istarske.

"Svi dočeci Nove godine i brojna javna okupljanja protekli su sa sigurnosnog aspekta u najboljem redu, nije bilo ozljeđivanja prilikom uporabe pirotehnike te nisu zabilježeni događaji koji bi u znatnoj mjeri narušili stanje sigurnosti", izvijestila je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

Nakon odlično posjećenih i pozitivom nabijenih dočeka u podne u više istarskih gradova, u večernjem programu Istrane i njihove goste zabavljale su brojne glazbene zvijezde. U Puli na Forumu nastupilo je Zabranjeno pušenje, Severina je užarila atmosferu na prepunom porečkom Trgu Slobode, u Rovinju je brojnu publiku u Novu godinu uveo Gibonni, a u Umagu je nastupila Maja Šuput.

40-godišnjak napao 27-godišnjaka koji je negodovao zbog pirotehnike

Prema podacima policije, u novogodišnjoj noći zabilježeno je samo jedno narušavanje javnog reda i mira, i to na području Pule, na Kapitolinskom trgu, pet minuta nakon ponoći kada je 40-godišnjak fizički napao 27-godišnjaka nakon što je mladić negodovao zbog bacanja pirotehničkih sredstava u njegovoj blizini. Zbog zadobivenih ozljeda, 27-godišnjak je potražio liječničku pomoć te je u pulskoj bolnici utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Protiv 40-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja javnog reda i mira.

U cestovnom prometu dogodile su se tri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenim osobama i dvije nesreće s materijalnom štetom.

Nažalost, unatoč upozorenjima policije, dvije nesreće dogodile su se zbog vožnje pod utjecajem alkohola i neprilagođene brzine, a vozači nisu bili ni vezani sigurnosnim pojasom.

Dvoje ozlijeđenih u prometu

Dvije osobe ozlijeđene su u prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 21.05 sati, na kružnom toku u Šijani. Nesreća se dogodila kada je 30-godišnjak vozeći Škodu pulskih registracija pod utjecajem alkohola od 1,65 promila i bez sigurnosnog pojasa na kružnom toku izgubio nadzor nad vozilom i udario u stup javne rasvjete i prometne znakove. Vozač je pritom lakše, a njegov 21-godišnji suvozač teže ozlijeđen.  

"S obzirom da su građani poslušali savjete policije vezano za rukovanje pirotehnikom i time podržali tradicionalnu preventivnu akciju ''Mir i dobro'', na području Istre nije bilo ozljeđivanja prilikom uporabe pirotehnike niti oštećenja imovine", poručila je glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač.

Inače, u Istarskoj županiji za vrijeme blagdana boravi oko 38 tisuća gostiju koji će ostvariti 126 tisuća turističkih noćenja. Tradicionalno je najviše turista tijekom blagdana bilo u Rovinju, Poreču, Umagu i Puli, a najviše gostiju stiglo je s tradicionalnih tržišta - Italije, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Njemačke. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.