Muškarac davao otrovanu hranu beskućnicima u Kaliforniji, a zatim ih snimao

Foto (nije fotografija događaja u članku): Epa

MUŠKARAC iz Kalifornije optužen je za trovanje osam beskućnika supstancom koja je "dvostruko jača" od suzavca.

William Robert Cable (38) optužen je da je najmanje osam osoba davao hranu obloženu aktivnom tvari iz suzavca (oleorezin capsicum), a zatim ih snimao kad im je pozlilo. Nekoliko njegovih navodnih žrtava je hospitalizirano, a vlasti smatraju da je osumnjičeni možda naudio i drugim osobama.

Ako Cable bude osuđen, čeka ga kazna do 19 godina zatvora, piše BBC.

"Zabilježio je njihovu patnju kako bi ju mogao ponovno i ponovno gledati"

"Ova ljudska bića bila su mete zbog svoje ranjivosti", rekao je okružni tužitelj Todd Spitzer.

"Iskoristio ih je i otrovao zbog nekog izvrnutog oblika zabave. Zabilježio je njihovu patnju kako bi ju mogao ponovno i ponovno gledati“, dodao je.

Prema tužiteljima okruga Orange, osumnjičeni je u svibnju prišao beskućnicima koji su se nalazili na području plaže Huntington Beach i ponudio im hranu premazanu supstancom "dvostruko jačom" od suzavca koji koristi policija.

Beskućnici imali teške reakcije

Oleorezin capsicum potječe iz biljaka čilija i glavni je aktivni sastojak koji se koristi u suzavcima. Snaga svakog spreja varira ovisno o proizvođaču.

Nekim žrtvama je rekao da će sudjelovati u "izazovu začinjene hrane" i dao im pivo kako bi ih potaknuo, dok drugima nije ni rekao da je hrana začinjena. Beskućnici su nakon što su pojeli hranu imali teške reakcije; uključujući simptome koji sliče na napadaje, otežano disanje i povraćanje.

Cable je uhićen prošlog mjeseca i optužen je po osam točaka. Također je optužen da je pri napadima otrovao maloljetnu osobu. Službenici okruga Orange zamolili su građane da pomognu u identifikaciji daljnjih žrtava ili osumnjičenih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.