Muškarac pronašao oružje u šupi kod Petrinje, dobrovoljno ga predao policiji

Ilustracija: Pixsell/Goran Kovacic

MUŠKARAC u mjestu Vratečko kod Petrinje pronašao je u šupi veću količinu oružja koje je dobrovoljno predao policiji, koja je taj slučaj navela kao primjer ispravnog postupanja sa zaostalim oružjem.

Kako je obavijestila PU Sisačko-moslavačke županije, građanin je čisteći šupu pronašao automatsku pušku, 500 komada streljiva, devet ručnih bombi, jednu ručnu kumulativnu bombu, dvije tromblonske mine i 600 grama vojnog eksploziva. Nakon prijave oružje je s mjesta pronalaska pokupio policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Istoga dana građanka je policiji u Kutini dobrovoljno predala šest trotilskih metaka i sedam inicijalnih kapisli.

"Manje oružja, manje tragedija"

Policijska uprava poziva građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje "Manje oružja, manje tragedija". Također pozivaju sve one koji još u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dobrovoljnoj predaji bez sankcija kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

PU napominje da građani oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, nego da pozovu stručno osposobljene policijske službenike koji će ga preuzeti na siguran način.

Kampanja dobrovoljne predaje je vremenski neograničena, a o svemu se možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.