Muškarac poginuo u šumskom požaru u Grčkoj, turisti evakuirani

Foto: EPA

U šumskom požaru u grčkoj prefekturi Beotiji poginuo je stariji muškarac, objavile su danas grčke vlasti dodavši da se vatrogasci i dalje bore s požarima u drugim dijelovima zemlje.

"Stari pastir potrčao je u svoju staju kako bi spasio životinje te je poginuo vjerojatno zbog trovanja dimom", rekao je glasnogovornik vatrogasaca.

Velik šumski požar izbio je danas u Beotiji, 100 kilometara sjeverno od Atene, prema spasilačkim službama. Turisti na obližnjoj plaži su evakuirani. U gašenju požara sudjeluje oko 56 vatrogasaca i četiri kanadera.

Požari i dalje haraju Grčkom, ima ozlijeđenih vatrogasaca

Drugi požar izbio je na otoku Eviji, gdje se s požarom bore 42 vatrogasca i četiri zrakoplova. Civilna zaštita objavila je danas upozorenje na ekstremni rizik od požara u atenskoj regiji i još četiri područja na jugu Grčke.

Velika vrućina i suša potrajat će do petka. Požari i dalje haraju sjeveroistokom Grčke u blizini lučkog grada Alexandroupolija. 

Ozlijeđena su sedmorica vatrogasaca i jedan dobrovoljac,smješteni su u bolnicu.

Desetak naselja evakuirano je ovaj vikend i vlasti su pozvale stanovnike da ostanu u kućama zbog dima. U području je proglašeno izvanredno stanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.