Muškarac na francuskom otoku napao policiju uz povik "Allahu Akbar"

Ilustracija: EPA

SUDSKA istraga protiv napadača nožem koji je uz povik "Bog je velik" upao u policijsku stanicu na francuskom otoku Reunionu u Indijskom oceanu i koji ostaje u pritvoru pokrenut će se sutra, rekao je glavni državni odvjetnik Saint Denisa.

Dvadesetogodišnji napadač je na saslušanju rekao da se posvađao s ocem i da je napad izveo kako bi ga posramio, znajući da će povik "Bog je velik" ("Alah Akbar") naići na golemo zanimanje medija, dodao je državni odvjetnik Eric Tuffery.

Mladić je otprije poznat policiji

Prema riječima državnog odvjetnika, osumnjičenik se bacio na mladu ženu na ulazu u stanicu stavivši joj nož pod grlo, nakon čega je razoružan. U izgredu nitko nije ranjen.

"Istragom će se utvrditi motivi napada", istaknuo je Tuffery, rekavši da mladić ostaje u pritvoru u okviru istrage koja je počela jučer za "nasilje s predumišljajem i za veličanje terorizma".

U napadačevu domu u Saint Denisu na Reunionu policija je izvršila pretres i zaplijenila mu računalo i mobitel, rekao je dobro obaviješteni izvor.

Zasad nema naznaka koje bi upućivale na terorizam, dodaje isti izvor, napomenuvši da je mladić otprije poznat policiji, ali samo zbog nasilnog ponašanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.