Muškarac koji je u Osijeku nožem izbo ženu ima koronu, dan ranije je uhićen i pušten

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

STRAVIČNI vriskovi uznemirili su sinoć stanare Trpimirove ulice u Osijeku gdje je muškarac nožem izbo i teško ozlijedio ženu i čovjeka koji joj je priskočio u pomoć, a sve pred očima njezine kćerke.

Nakon toga, napadač se pokušao ubiti. Svi ozlijeđeni prevezeni su u osječki KBC. RTL je javio da je muškarac covid-pozitivan.

Slika kod zgrade koju Osječani zovu Ljepotica bila je sve samo ne lijepa - forenzičke ekipe, policija, zaštitne trake. Svjedoci govore, 46-godišnjak je nožem napao 43-godišnju ženu i njenog 50-godišnjeg partnera koji joj je skočio u pomoć. Potom je napadač pokušao počiniti samoubojstvo.

"Ženu je ubo u bubreg. Kada je sišao taj čovjek dolje da je spasi, on je uboden u nogu i onda je sam sebe u grkljan ubo", kazao je svjedok za RTL. 

Stravične scene dogodile su se pred očima kćerke napadnute žene. "A bilo je dijete dole i vikalo: "mama, mama". Kćer je zapomagala i vikala da će joj mamu ubiti", kaže svjedok događaja. 

Stanari "Ljepotice" još su u šoku. "Naslonila se i njoj je krv šibala dolje", kazao je svjedok. 

"Ja sam na osmom katu, samo sam čula policiju. Stalno prolazi hitna pomoć, zavija i kad sam pogledala dole ono zlo, zlo, nije dobro", kazala je Marija iz Osijeka. 

"Zatekla sam ženu da je stajala kod auta, držala se tu gdje je bila ubodena i vikala "upomoć!". Djevojka je bila dole oborena. Tip koji je to napravio je ležao u ovom tu dijelu između ovog betona i krvi i tu je krv šibala iz njegovog vrata", kazala je Dragica iz Osijeka. 

Napadač pozitivan na koronavirus, dan ranije je bio uhićen

Policija je stigla brzo. No o motivima još ne mogu govoriti. Jedino da im je napadač otprije poznat, a prema informacijama Jutarnjeg lista, dan ranije bio je uhićen zbog obiteljskog nasilja, ali ga je tužitelj pustio uz mjere opreza.

"Očevid na mjestu događaja obavila je očevidna ekipa PU Osječko-baranjske. Kvalificirano još nije kazneno djelo s obzirom da kriminalističko istraživanje još traje", rekao je glasnogovornik PU osječko-baranjske Zoran Kon. 

Sve tri osobe osječki su liječnici brzo zbrinuli. Odrađene su hitne operacije. Napadač i žena još su u životnoj opasnosti. A cijeli događaj komplicira činjenica da je napadač bio – pozitivan na koronavirus.

"Jedan od ozlijeđenih je bio covid-pozitivan i oni su operirani u uvjetima gdje smo pretpostavili da su covid-pozitivni. Mi nismo znali jesu li ili nisu. Ispostavilo se da je jedan od njih, muškarac 74. godište, covid-pozitivan", rekao je zamjenik ravnatelja KBC Osijek Krunoslav Šego te dodao da je pozitivan bio muškarac s ozljedama vrata, što znači da će i policijska ekipa koja je bila na terenu morati proći propisanu proceduru - ići na testove za virus te u samoizolaciju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.