Muke za turiste u Hrvatskoj: Srbi, Norvežanka i Britanac izvukli deblji kraj na Jadranu

PEDESETŠESTOGODIŠNJA Norvežanka prijavila je jučer popodne silovanje. Kupala se na nudističkoj plaži Sveti Jerolim, navodno joj je prišao neki muškarac. Pokušao je uspostaviti kontakt, no njoj se, međutim, nije pričalo pa je otišao. Malo poslije se ponovno vratio i navalio. Navodno ju je srušio na tlo i legao na nju. Ona se, kaže, branila. Što se kasnije događalo, Norvežanka ne zna jer je izgubila svijest. Kad je došla sebi, posumnjala je da je silovana. Vidjela je navodno svog "silovatelja" kako zamiče u daljini. Uzrujana, došla je do prvog restorana i prijavila silovanje. Ubrzo je stigla i policija.

Ogrebena po glavi i nogama, ne zna se je li bilo seksa

Liječnik je pregledao Norvežanku. Lakše je ozlijeđena, ima ogrebotine po nogama i glavi. Nije utvrđeno da je bilo nasilnog spolnog odnosa, a je li bilo dobrovoljnog, znat će se nakon analiza uzetih uzoraka. Policija ispituje slučaj.

S Norvežankama je i lani bilo problema. Silovanje je prijavila 19-godišnjakinja, no kasnije se ispostavilo da je cijeli slučaj izmislila.

U Zadru 22-godišnji Britanac teško ozlijeđen

Noćas oko 1.50 sati zaprimljena je dojava da je u Općoj bolnici Zadar liječničku pomoć zatražio 22-godišnji državljanin Velike Britanije koji je zadobio teške tjelesne ozljede, stoji u priopćenju PU zadarske. Prema prvim saznanjima, ozljede je zadobio u jednom caffe baru u Petrčanima. Nedugo nakon dojave iz bolnice o premlaćenom turistu, zadarska policija uhitila je 21-godišnjaka sa zadarskog područja kojeg se sumnjičilo da je premlatio Britanca, ali je naknadno utvrđeno da je Britanac ozlijeđen pogotkom posude za miješanje koktela u glavu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 21-godišnjak, koji u caffe baru u Petrčanima radi kao konobar, u jednom trenutku, kada je 22-godišnji britanski državljanin sa šanka uzeo bocu alkoholnog pića, zamahnuo posudom za miješanje koktela u pravcu njega i njegovih prijatelja te je posuda udarila u glavu britanskog državljanina, pri čemu je teže ozlijeđen, stoji u priopćenju PU zadarske.

U Rijeci razbijen novosadski automobil

Nepoznati vandali na riječkoj Kantridi kamenom su razbili vjetrobransko staklo osobnog vozila Ford Escort novosadskih registracijskih oznaka. Osim toga, na automobilu je oštećen prednji branik, a otrgnute su i registracijske pločice. Vlasnica vozila za Novi list je iskazala svoje zgražanje nad ovim vandalskim činom jer "već 16 godina ljetuje kod sestre u Rijeci i nikada nije imala  problema".

Vlasnik vozila Ilija Potkonjak nade polaže u sigurnosnu kameru montiranu pred poštom koja je upravo usmjerena prema njihovom vozilu. Oštećeni vlasnik najavio je odlazak na policiju kako bi zatražio pregled snimke s kamere, koju policijski službenici nisu primijetili pri očevidu.

Obersnel pozvao policiju da pronađe počinitelje

U vezi s jučerašnjim vandalskim činom razbijanja automobila novosadskih registracijskih oznaka na riječkoj Kantridi, gradonačelnik Vojko Obersnel uputio je pismo načelniku PU primorsko-goranske gospodinu Tomislavu Dizdaru.

"Vandalizam i razbijanje tuđe imovine nedopustivo je ponašanje, a ja sam zgrožen činjenicom da iza ovog čina moguće stoji nacionalna nesnošljivost. Stoga najstrože osuđujem navedeni događaj i molim Vas da učinite sve što je uz Vašoj moći da se pronađu i kazne počinitelji", poziva Obersnel riječku policiju.

Gradonačelnik Rijeke se ispričao oštećenim gostima

Gradonačelnik Rijeke uputio je ispriku gostima iz Novog Sada izražavajući nadu da ovaj čin neće utjecati na promjenu doživljaja Rijeke kao otvorenog modernog grada.

"Ovakve se situacije ne bi smjele nigdje događati, a pogotovo su neshvatljive u Rijeci čiji se građani ponose bogatstvom multikulturalnosti i tolerancije koja živi u prožimanju različitih kultura na ovom području", stoji u priopćenju gradonačelnika Rijeke. Obersnel najstrože osuđuje navedeni čin jer su počinitelji njime pokušali osramotiti Rijeku i Riječane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.