Rođak kraljice Elizabete optužen za seksualno zlostavljanje dječaka (11)

Foto: Wikipedia

LORD MOUNTBATTEN je 43 godine nakon smrti optužen za zlostavljanje 11-godišnjeg dječaka u dječjem domu.

Arthur Smyth tvrdi da ga je 1977. godine, kada je imao 11 godina, Mountbatten dva puta zlostavljao u zloglasnom dječjem domu Kincora u Sjevernoj Irskoj. Lord Mountbatten, ujak princa Philipa i rođak kralja Georgea VI., oca kraljice Elizabete, ubijen je dvije godine kasnije kada je IRA postavila bombu na njegovu jahtu.

Zvijer iz Kincore

Državna istraga je prije pet godina otkrila da je u Kincori zlostavljano najmanje 39 dječaka. Smyth, koji sada ima 56 godina, tvrdi da ga je prvo seksualno zlostavljao djelatnik doma William McGrath, poznat kao "zvijer iz Kincore".

Navodi da ga je zatim, u kolovozu 1977., McGrath upoznao s otmjenim nepoznatim muškarcem koji ga je dva puta zlostavljao.

"McGrath mi je rekao da ću upoznati posebnog prijatelja. Zatim me odveo u jednu sobu; veliki ured s ogromnim stolom. Nije kazao kako se zove taj muškarac. Natjerao me da se prvo istuširam", ispričao je Smyth, a prenosi Daily Mail.

"Ne možete zaboraviti tko vas je zlostavljao"

Žrtva je kazala kako je tek 1979. shvatila tko je njegov zlostavljač, nakon što su zbog napada IRA-e u novinama objavljene njegove fotografije.

"Ne možete zaboraviti tko vas je zlostavljao. Vjerujte mi. Pokušavate to zaboraviti, ali ne možete. Nisam o tome govorio godinama. Bilo mi je neugodno zbog onoga što se dogodilo, ali sada želim mir", ispričao je Smyth.

Glasnogovornik Buckinghamske palače je prije dva dana odbio komentirati slučaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.