Mrtav pijan vozio po Vinkovcima, onda otkriveno kakav auto vozi. Pogledajte kaznu

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Policijski službenici Mobilne jedinice granične policije - Istok su jučer, 1. kolovoza u 20:40 u Ulici J.J.Strossmayera u Vinkovcima zaustavili 50-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka.

Budući da kod sebe nije imao prometnu i vozačku dozvolu te zbog sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, daljnje postupanje preuzeli su policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci.

Izvršenim nadzorom vozača i vozila, utvrdili su kako je 50-godišnjak upravljao vozilom, kojega nije vlasnik, pod utjecajem alkohola u organizmu (2.58 g/kg), bez važeće vozačke dozvole te da je vozilu istekla prometna dozvola duže od godinu dana, zbog čega je vozilo odjavljeno, a za registarskim pločicama na vozilu i prometnom dozvolom raspisane potrage.

Potražni predmeti su oduzeti, a vozač smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja, 50-godišnjaku je izdano izvješće o počinjenim prekršajima, za koje je predviđena novčana kazna u rasponu od 2970 do 5720 eura, 12 prekršajnih bodova te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 3 mjeseca, objavila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.