Mrak Taritaš stala u obranu Zrinke Paladino: "Bandićev seksizam zaslužuje osudu i prijezir"

Foto: FAH

BANDIĆEV seksistički ispad usmjeren spram Zrinke Paladino u emisiji Zagrebi po Zagrebu Radio Sljemena nastavlja izazivati reakcije političara i šire javnosti.

Nakon što je niz komentatora na društvenim mrežama osudio ispad zagrebačkog gradonačelnika, osudama se pridružila i HNS-ova Anka Mrak Taritaš.

"Ovakve seksističke izjave gradonačelnika zaslužuju svaku osudu i prijezir. A ni nama ženama ne bi falilo malo više ženske solidarnosti", objavila je Mrak Taritaš.

Podsjetimo, Bandić je Paladino danas uputio sljedeće riječi: "Gospođa koja je akciju otkrila u biti je besplatno koristila garažu sa svojim suprugom. Prema tome, zaklela se zemlja raju da se sve tajne doznaju. Vojska uvijek o skraćenju, a znate tko o poštenju", rekao je Bandić.

> Opet vulgarni Bandić komentirao Paladino: Vojska o skraćenju, a ovi drugi o poštenju

"Resorni pročelnik je ostao na svom mjestu, jer nije ništa kriv. Naravno da nije ništa kriv. Naučio je i on nešto o tome svemu, ali opet vam ponavljam, vojska o skraćenju a ovi drugi o poštenju", rekao je Bandić na Radio Sljemenu dodajući da misli da bi bio odmah isti dan pozvan na Uskok da je napravio ono što je napravila Paladino.

"Bio bih ja zbog sukoba interesa isti dan u USKOK-u da se za mene zna da besplatno koristim garažu čovjeka kojem se radi terasa. Pa zamislite samo da sam ja bio taj. Zamislite samo", rekao je iznervirani Bandić.

Napao i Hrgu

Gradonačelniku Zagreba ovakvi verbalni napadi na žene nisu nepoznati, tako je za vrijeme i nakon gostovanja u emisiji RTL Danas u rujnu napao Mirjanu Hrgu, kojoj je zamjerio pitanja o vrtićima u Zagrebu. Index je tada objavio snimku incidenta.

"Pa lažeš da nema toalet papira u vrtićima. Pa 'ko si ti meni da ti mene ovdje sučeljavaš. Pa ti si se malo digla, previše si se digla. Jesi ti ikad rodila? Nisi. Onda nemoj o tome govorit", vikao je tada Bandić, na što mu Hrga pokušala nešto reći, ali ju je on prekinuo.

> OBJAVLJUJEMO CIJELI TRANSKRIPT Bandić napao Hrgu: "Nisi nikad rodila, nemoj mi o vrtićima govorit"

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.