Most: Upozorili smo Plenkovića na financijsku dubiozu Zagreba prije godinu dana

Ilustracija: Pixsell/Slavko Midzor

SABORSKI zastupnici Mosta nezavisnih lista istaknuli su danas kako su još prije godinu dana upozorili na loše financijsko stanje Grada Zagreba i urudžbirali dokument koji to pokazuje premijeru Andreju Plenkoviću, a on nije reagirao.

"Prije godinu dana zagrebački Most upozorio je na loše financijsko stanje Grada Zagreba jer smo došli u posjed dokumenta koji otkriva u kojoj je financijskoj dubiozi Grad Zagreb, upozorili smo da se nešto mora riješiti i premijeru Plenkoviću smo urudžbirali taj dokument, a on očigledno nije reagirao", kazao je Marko Sladoljev na konferenciji za novinare u saboru.

Isti taj dokument, dodao je, danas je izašao samo s drugim datumom.

Agrokorizacija Grada Zagreba

U dopisu Gradskog ureda za financije navodi se kako u gradskom proračunu za 2019. nedostaje 1,4 milijardi kuna za podmirenje troškova i rashoda te se zahtijeva ograničavanje proračunske potrošnje, nepreuzimanje novih obveza, preispitivanje socijalnih i ostalih prava i pronalaženje drugih oblika financiranja.

"Grad Zagreb se nalazi u teškoj financijskoj situaciji, na djelu je agrokorizacija Grada Zagreba, a ni gradonačelnik Milan Bandić niti premijer Plenković ne reagiraju", rekao je Sladoljev upitavši kako je moguće da se grad, koji ima veliki prirez, može naći u tako lošoj financijskoj situaciji.

Pozvao je premijera Plenkovića i ministra financija Zdravka Marića da se očituju o navedenom dokumentu.

Neće biti jednostavno upravljati gradom nakon Milana Bandića

Saborski zastupnik Slaven Dobrović ocijenio je da se Zagrebom upravlja bez strategije, vizije, jasnog plana i podrške struke već nizom pojedinačnih mjera na bazi potreba dnevne politike.

"Danas vidimo da je grad u iznimno velikoj financijskoj dubiozi, glavna poveznica je klijentelizam i korupcija i neće biti jednostavno upravljati gradom nakon Milana Bandića kad se otkriju stvarna stanja o zaduživanju", ustvrdio je.

Član zagrebačkog Mosta Tomislav Jelić istaknuo je kako se u godinu dana stanje gradskog proračuna nije promijenilo i nije poslan financijski nadzor zakonitosti izvršenja proračuna Zagreba. "Sam Bog zna što ćemo još zateći", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.