KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Mlađi muškarac koji je umro od korone u osječkoj bolnici bio je pretio

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

NACIONALNI stožer je jučer objavio da je u 24-satnom razdoblju od posljedica zaraze koronavirusom umrlo 28 ljudi. 

Među njima je bilo i dvoje mlađih u KBC-u Osijek, gdje je ukupno preminulo pet ljudi. Riječ je o 37-godišnjem muškarcu i 39-godišnjoj ženi. Osječkoj bolnici jučer smo poslali upit o kliničkim slikama preminulih.

>> KBC Osijek: Preminulom muškarcu (37) covid je bio glavna dijagnoza

Kazali su nam da je preminula žena bolovala od teške zloćudne bolesti i covida-19, dok je muškarac kao glavnu dijagnozu imao samo covid-19. 

Ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Hrvoje Šimić jutros je u emisiji U Mreži Prvog otkrio više informacija.

"Jučer je u osječkoj bolnici preminulo 5 osoba od kojih je dvoje bilo mlađe životne dobi, što je upozorenje svima nama da se covid ne smije podcijeniti. Kod jedne osobe se radilo o prethodnom komorbiditetu maligne bolesti u terminalnom stadiju, a kod druge osobe se radilo samo o pretilosti kao rizičnom faktoru", rekao je Šimić.

"Ova bolest ne bira populaciju. Ne bira dob. Naravno da je najviše i teže oboljelih onih najstarijih, ali kao što vidite, smrtno su stradale i dvije mlade osobe. Jedna od njih je imala teške komorbiditete, jednu malignu raširenu bolest, a druga osoba nije imala pravih razloga za smrtni ishod, osim jednoga manjeg", rekao je sinoć za Dnevnik 3 HTV-a Domagoj Drenjančević, pomoćnik ravnatelja KBC-a Osijek.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.