Mladić koji je jučer dizao desnicu nije na fotografiji iz 2014. s desničarkom

Screenshot: Nova TV

*Index je objavio informaciju da je mladić koji je jučer u Imotskom diazo desnicu i vikao "Za dom spremni" prije 10 godina pozirao na fotografiji s ekstremnom desničarkom. Ta se informacija pokazala netočnom. Ispričavamo se čitateljima i muškarcu s fotografije.

U Imotskom se jučer uoči novog, samostalnog koncerta Marka Perkovića Thompsona zagrijavalo na glavnom imotskom trgu. Njegovi obožavatelji su na glavnom gradskom trgu pjevali ustašku pjesmu "Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije". Zabilježile su to i kamere Nove TV.

U Imotskom je bila prisutna i interventna policija koja je spriječila kićenje kipa Tina Ujevića HOS-ovom zastavom s natpisom "Za dom spremni" i šeširom s HOS-ovim amblemom. No, nije spriječila novo ustašovanje. 

"Ovo je naše, ovo je naš korijen"

Damir iz Širokog Brijega, kako je bio potpisan u prilogu Nove TV, upitan zašto nosi majicu HOS-a rekao: "Jer ovo je naše. Jer ovo naš korijen". Potom je ispružio desnicu i rekao: "Nek vam bude. Za dom!" i išetao iz kadra. Potez je to koji se drastično kažnjava u Njemačkoj, ali očito ne i u Hrvatskoj i Imotskom. 

Index je pronašao fotografiju iz 2014. godine na kojoj se činilo da se nalazi spomenuti mladić. Javio nam se i čitatelj koji je tvrdio da je poznanik mladića sa starije fotografije. Tvrdio je da nije riječ o istoj osobi, a Index je nakon provjere te informacije prepravio tekst.

Na fotografiji je i tada radikalna desničarka Kristina Ćurković. Ćurković je tada široj javnosti postala poznata po brojnim desničarskim ispadima. "Karijeru" je započela početkom 2011. godine kada je bacala jaja na HDZ-ovce u Omišu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.