Mještanin Bulića za vrijeme požara s vatrogasnog hidranta zalijevao svoj smokvik

Foto: Zadarski list

KAKO piše portal Zadarski list, Hrvoje Bura, direktor Vodovoda i odvodnje Benkovac, jučer je prijavio kradljivca vode s hidranta u Bulićima, sela u sastavu grada Benkovca nadomak Lišana Ostrovičkih.

Kradljivac je tijekom vatrene stihije pokraj velikog požarišta krao vodu kako bi zalio smokvik.

Prijavljen nadležnim službama

"Hidrant s nelegalnim priključcima smo fotografirali, a drskog lopova prijavili policiji i nadležnim državnim službama", kazao je Hrvoje Bura.

Radi se o hidrantu koji je bio otvoren za potrebe vatrogasaca koji su gasili požar u Bulićima i velike širine vatrene fronte.

"Javnost traži da se piromanima sudi kao za teroristički čin, a pitam se za što bi se trebalo suditi kradljivce vode usred vatrene stihije", rekao je Bura i dodao kako je postupak kradljivca užasan.

"U svojevrsnoj požarnoj apokalipsi kradljivac se s drugog hidranta, bez straha i grižnje savjesti i to uz samo cestu, neovlašteno i protuzakonito priključio na hidrant i cijevima zalijevao stabla smokve. Užas", poručio je Bura, kako prenosi Zadarski list.

Kradljivci su vrlo dosjetljivi

Rekao je i kako je voda najdragocjenija u gašenju požara te kako nema riječi za postupak ovog pojedinca.

Grad Benkovac ima 350 kilometara vodovodne mreže, voda iz vodovodnih cijevi stigla je do 26 naselja, dok je 20-ak naselja i zaseoka bez vode, piše Zadarski list.


"Od 70 posto gubitaka vode, koliko ih benkovački Vodovod i odvodnja ima godišnje, gotovo 50 posto su zapravo krađe", poručio je Bura i dodao kako su kradljivci vrlo dosjetljivi te kako je u borbi protiv krađe potrebna pomoć svih institucija, ali i promjena mentaliteta ljudi po tom pitanju.

Pozvao građane da dojave krađu

Zaključio je da su kradljivci vode s hidranta jako uočljivi, ali kako građani uglavnom "ne vide" i "ne prijavljuju" takve stvari.

"Pozivam građane da nam u svakom trenutku dojave krađu na hidrantskoj mreži i ilegalno spajanje na glavnu cijev kako bismo mogli brzo reagirati i po mogućnosti zateći kradljivca na mjestu događaja. Identitet svakog od dojavljivača bit će strogo zaštićen", poručio je Hrvoje Bura, piše Zadarski list.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.