Mito u zatvoru na Bilicama: Pravosudni policajac švercao mobitele za pljačkaša i reketara!

USKOK je sinoć pritvorio pravosudnog policajca Gorana Stjepanovića pod optužbom da je u splitski zatvor Bilice uz novčanu naknadu švercao mobitele pritvorenicima Stjepanu Mihoviloviću i Tomislavu Šoljiću. Određen mu je 48-satni pritvor.

Riječ je o zatvorskom čuvaru s dužim stažem. Terete ga da je za usluge švercanja mobitela nagrađen sa 700 eura. On, pak, tvrdi da nije počinio djela koja mu stavljaju na teret.

Nakon Turopolja s bandom pljačkao mjenjačnice i benzinske postaje

Mihovilović je svoj prošvercani mobitel posuđivao drugim pritvorenicima. Sprava mu je pronađena prije nešto više od mjesec dana i oduzeta. Dvadesettrogodišnji Mihovilović zagazio je u kriminal još kao maloljetnik. Bio je u Turopolju, a dosje mu je prebogat raznim kaznenim djelima. Ima svega, droge, krivotvorenja, krađa, razbojništva... Kad su ga 2007. godine uhvatili zbog pljački kladionica i benzinskih postaja, kod njega i družine nađen je cijeli arsenal.

Izbo vlasnika lokala jer ga nije htio angažirati za zaštitu

Nije ni Šoljić anonimus. Stasiti 25-godišnjak ima prijave za pokušaj ubojstva, teško ozljeđivanje, napad na policiju... Prije četiri godine izbo je nožem gazdu jednog lokala, jer nije pristao da ga ovaj "štiti" za simboličnu naknadu od 500 kuna. Osuđen je na tri godine zatvora, a prije par mjeseci izbio je jednom pritvoreniku dva zuba. Lani je ranjen u okršaju u narodnjačkom klubu Oaza.  

Uz Stjepanovića, Mihovilovića i Šoljića, osumnjičeno je još šest osoba. Bili su pomagači i posrednici u realizaciji prebacivanja mobitela u zatvor. Kako su primjenjivane tajne mjere nadzora, Ivan Boban, Joža Korovec i Zoran Grubišić ulovljeni su i kako posluju s narkoticima. Sumnjiče ih da su se od početka godine udružili radi dilanja heroina i kokaina na području Splitsko-dalmatinske županije. U svega par mjeseci obrnuli su po računu Uskoka - 250 tisuća kuna. 

Mobiteli su se dosad vrlo redovito pronalazili kod pritvorenika splitskog zatvora, no ovo je po prvi put da netko od čuvara odgovara za to.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.