Misteriozna smrt u Velikoj Britaniji: Novorođenče umrlo zbog liječničke pogreške?

TEK ROĐENI dječak umro je 7. srpnja u bolnici Nottinghamu, u Velikoj Britaniji, pod sumnjivim okolnostima od takozvane slane predoziranosti. Prema pisanju Daily Maila, moglo bi se raditi o liječničkoj pogrešci.

Sićušan dječak, koji je rođen ranije od predviđenog termina, borio se za svoj život tri dana nakon što su medicinske sestre ustanovile da ima previsoku razina natrija te da je u stanju teške dehidracije. Liječnici su mu odmah dali "slani drip", a istražni sudac trenutno istražuje mogućnost da je dobivao neprimjerenu dozu. Roditelji dječaka, koji još nije ni dobio ime, u šoku su zbog tragedije.  

Predoziranje solju može dovesti do hipernatremije, poznatije kao akutna dehidracija. Odrasli obično mogu reagirati na njezine rane simptome, kao što je žeđ, dok dojenčad može pasti u komu prije nego je stanje otkriveno.

"U ovim teškim vremenima smo uz dječakovu obitelj, koju ćemo redovito obavještavati o tijeku istrage zbog gubitka njihovog djeteta. Ispričavamo se za bilo koje propuste u njezi i skrbi njihovog djeteta", rekao je dr. Stephen Fowlie iz bolnice Nottingham University. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.