Ministarstvo zaštite okoliša o pogonu Coca Cole u Solinu: Smrdi, ali nema opasnosti za zdravlje!

MINISTARSTVO zaštite okoliša oglasilo se danas povodom situacije oko solinskog pogona Coca Cole, iz kojeg već tjedan dana dopire nesnosan smrad.

Ništa ne bacaju: Iz Coca Cole mulj ide u Cemex!

"Zajednički nadzor Inspekcije zaštite okoliša i Vodopravne inspekcije utvrdio je da su zbog prestanka rada tvornice obavljane aktivnosti čišćenja pogona i opreme te obrada otpadnih voda putem sustava uređaja za obradu otpadnih voda. Kao posljedica nastao je otpadni mulj koji je na temelju međusobnog sporazuma o suradnji predan na zbrinjavanje u tvornicu Cemex u Kaštel Sućurcu na korištenje kao dodatak sirovini u proizvodnji klinkera. Osim pojave neugodnog mirisa u neposrednoj blizini uređaja za obradu otpadnih voda i spremnika s muljem, nije utvrđena okolnost koja bi mogla utjecati na zdravlje ljudi. U nastavku nadzora Inspekcija zaštite okoliša utvrdit će ostale relevantne činjenice vezane za postupanje Coca Cole i Cemexa oko poštivanja Zakona o otpadu", odgovorili su nam na upit u Ministarstvu zaštite okoliša. 

Kažu da nisu nadležni za stanje u rijeci Jadro, i da o tome može nešto kazati nadležna Vodopravna inspekcija. Gradonačelnik Solina Blaženko Boban jučer nam je kazao kako ništa od otpada nije dospjelo u Jadro. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.