Vlada planira potpuno razmontirati porezni USKOK: "Načelnica je sama odlučila otići"

Foto: FAH

NAKON što je Indexu bivši ministar financija Boris Lalovac potvrdio da se gasi Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prijevara, a Ana Dorić Škeva, dosadašnja načelnica odlazi s te pozicije, stigao nam je i službeni odgovor Ministarstva financija.

"Činjenica je da je Ana Dorić Škeva, načelnica Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara 11. travnja 2016. podnijela zahtjev za sporazumni prestanak državne službe u Ministarstvu financija, s danom 30. travnja 2016.

Ministar financija suglasio se sa zahtjevom i predloženim datumom prestanka državne službe. Slijedom toga, s imenovanom će se sukladno Zakonu o državnim službenicima sklopiti sporazum o prestanku radnog odnosa, što je uobičajeni postupak u takvim slučajevima.

Ministar financija u skladu sa svojim zakonskim ovlastima, nakon detaljne analize organizacijskog ustrojstva Ministarstva financija u cjelini, namjerava predložiti Vladi Republike Hrvatske uredbu o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva financija s ciljem uspostave organizacijskog ustrojstva koje će biti u funkciji ostvarivanja zakonskih obveza Ministarstva financija i provođenja programa i politika Vlade Republike Hrvatske iz djelokruga Ministarstva financija.

Ministar Marić zatražio unutarnji ustroj Ministarstva financija

I u budućoj organizacijskoj strukturi Ministarstva financija poslovi Samostalnog sektora, a i sam Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prijevara imat će značajno i istaknuto mjesto.


O detaljima promjena unutarnjeg ustrojstva Ministarstva financija u cjelini zainteresirana javnost će biti pravodobno obaviještena", stoji u odgovoru Službe za informiranje, Ministarstva financija.

Podsjetimo, kako se Lalovac zapitao zašto gase ured koji je u godinu dana otkrio preko 1 milijardu kuna prevara.

Istaknuo je kako je taj ured koji je otkrivao najveće porezne prijevare u Hrvatskoj osnovan uz sugestije američke porezne uprave.

"Najbolji financijski stručnjaci su bili dio tog tima koji je otkrivao takve prijevare. Ukidaju ga nakon otkrića porezne utaje od 600 milijuna kuna? Rekli su da će ukidati uhljebe u agencijama, a kad ono pao je porezni USKOK. Znakovito", kazao je Lalovac za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.